понеділок, 9 жовтня 2023 р.

Книжкові супергерої

 

Хто вміє літати, зникати в повітрі, переносити важкі речі, рятувати світ від лиходіїв? Правильно, - с у п е р г е р о ї! Звідки вони черпають суперсилу? Чи може хтось наділив їх такими надможливостями? І чи існують супергерої в наш час? Давайте дізнаємось з нашої добірки))

Сучасними супергероями, безумовно, є наші воїни! Вони захищають кожного дня наш спокій, сон, наше життя та здоров’я. 
У книзі «Незламні мураші» письменниця Лариса Ніцой в образі воїна зобразила мурашиний нарід, який жив, працював і горя не знав. Та якось на нього напали сусідні мурахи, які прийшли й все зруйнували. Мурашиний народ зібрався в силі й вигнав ворога з власної землі. У казці є не тільки втрати й подвиг, але й щасливий кінець!

Про супергероя брата дізнаємося з книжки «Мій брат – супергерой» Девіда Соломоноса.
Погодьтеся, важко пережити, коли на Різдво братові дарують айфон, а тобі черевики? Але це ніщо в порівнянні з тим, що брат отримує суперздібності. Люку Паркеру одинадцять, його захопленням завжди були комікси, проте через невдалий збіг обставин прибулець Повелитель Зорбон обрав для порятунку двох світів не Люка, а його недолугого старшого брата Зака. Люк скаженіє: брат не любить коміксів і навіть не хоче носити плащ, але небезпека вже поруч і хтось має простежити, щоб Зак чогось не втнув.


Про татуся-супергероя, який зовні не надто схожий на нього, але у книзі Тимоті Напмана «Супертато» готує суперові сніданки, заливається суперсміхом і навіть проганяє супержахливих монстрів. Розкішна весела оповідь про супертатові можливості написана спеціально для незвичайних татів (і їхніх супер-пупер синів!).
Тепла і зворушлива історія про добру онучку і бабусю з хворобою Альцгеймера описана у милій книжечці «Моя бабуся – супергерой» Марлуз фон Лон.
У Сюзі з бабусею найзахопливіші пригоди, особливо коли вони грають у супергероїв. Та бабуся стає все більш розсіяною, бо втрачає пам'ять. Сюзі вирішує допомогти бабусі. 
Про незвичні подвиги тракторця Тора читаємо в книжці Олі Русіної «Тор – тракторець, що тягне танк».
Тракторець Тор дуже любив тягати те й се, а також допомагати людям засівати зерно. Та прокинувшись одного ранку наприкінці зими, він побачив, що у його країну прийшла війна. Його місто було під постійною загрозою - як і вся Україна. Чим же Тракторець міг зарадити, коли вмів лише тягати те й се? Але саме це вміння стає Тракторцеві Тору в пригоді: він рятує будинок хлопчика від розгромлення, допомагає військовим тягати ворожі танки й долучається до оборони міста. Такі подвиги роблять тільки супергерої!

Наступна книжка про справжнього супергероя Робіна Кота («Робін Кіт» Крістіана Зельтманна). 
У Робіна велика прикрість: закінчилися спеції для соусу до улюблених картопляних чипсів. Де ж караван мініжирафів, які постачають карі? Разом із друзями пухнастий герой вирушає на пошуки пропажі: долає гейзери, круговерті й гіпнотичні блискітки. Та щойно справу зі зникненням мініжирафів розкрито, Робін Кіт пірнає у нову пригоду, вже у своєму новому статусі супергероя. Робіну все вдається легко, бо з ним завжди вірні друзі, гітара й улюблені картопляні чипси.

Ми чуємо, що таланти є у всіх. Але як це помітити та зрозуміти? Розумний хлопець ЮнГен доводить друзям, що таланти має кожний. ЮнГен допомагає знайти, цінувати та застосовувати свої таланти! Назва коміксу «Супергерой в кожному з нас» MalKoNi говорить сама за себе.

Друзі, у кожному з нас теж живе супергерой! Будьте уважними, ввічливими, відважними, творіть добро, бо все повертається сторицею!


Немає коментарів:

Дописати коментар