вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Із святом української КНИГИ!


Друзі! Свято української книги вже розпочалося. Бібліотекарі раді Вас вітати у стінах нашої бібліотеки. Цього тижня відбувається безліч різноманітних заходів, метою яких є популяризація книги та читання.  Ви ж розумієте, що такою кількістю красивих, змістовних, цікавих книг ми завдячуємо нашим українським видавництвам, які постійно намагаються  нас тішити новинками. А про найкращі книги для дітей, які Ви знайдете на полицях нашої бібліотеки, можуть розповісти віртуальні плакати. Приємного перегляду!

Видавництво Старого Лева — українське книжкове видавництво, засноване у 2001 році Мар'яною Савкою та Юрієм Чопиком у Львові. До 2013 року основним напрямом діяльності видавництва було видання літератури для дітей і підлітків українських та іноземних авторів. У 2013 році видавництво започаткувало серію «Доросла література», значно розширивши тематику та аудиторію своїх видань. 

А-ба-ба-га-ла-ма-га — перше приватне дитяче видавництво незалежної України, засноване у Києві 1992 року. З 2008 року друкує книжки для усіх вікових груп. Засновник, директор та головний редактор — український поет Іван Малкович. Він повністю контролює процес видання кожної книги — від рукопису до поліграфії. «А-ба-ба-га-ла-ма-га» друкує твори видатних українських авторів минулого та сучасності, а також іноземних авторів у власному перекладі. Висока художня та поліграфічна якість — ось найприкметніша ознака «абабагаламагівських» видань.                                                                 
Дитяче арт-видавництво Чорні вівці – це проект Святослава Померанцева, Василя Дроняка та Христі Венгринюк. Засновано наприкінці 2015 року в Чернівцях. «Фішка» видавництва – чорні овечки в кожній книжці, які вказують на рекомендований вік читача. Дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» спеціалізується на арт-буках, цікавих книгах із сучасними ілюстраціями та книгах-білінгвах. Невеликі за обсягом тексти супроводжуються яскравими, оригінальними, позитивними ілюстраціями. 

Видавництво Зелений пес пропонує книжки на будь-який смак і для різного віку: для дітей, підлітків, шанувальників класичних жанрів та сучасної прози, любителів фантастики та пригод. Видавництво існує на українському книжковому ринку з 1999 року. Засновники — відомі письменники та громадські діячі Брати Капранови.

Ранок — видавництво в Харкові, засноване в 1997 році. Директором видавництва є Віктор Круглов. Основні напрями роботи — навчальна, методична та дитяча література. Видавництво випускає книги, нестандартні за формою і змістом, розробляє, впроваджує та реалізовує продукти, що забезпечують навчання з перших днів життя і до закінчення школи. Компанія застосовує природозберігаючі технології, видаючи книги на переробленому папері, використовуючи електронний документообіг і технології, створюють цифровий продукт.

Видавництво Vivat – українське книжкове видавництво, одне з найпремійованіших в Україні. Засноване у 2013 році. Протягом останніх років, згідно зі статистикою Книжкової палати, посідає місце у трійці найбільших видавництв України за кількістю виданих найменувань і накладів. Видавництво спеціалізується на виданні дитячої та підліткової літератури, сучасної та класичної літератури, українського та закордонного non-fiction, публіцистики та гуманітарних досліджень, а також прикладної літератури та подарункових видань.

Завітайте у бібліотеку і оберіть собі книгу )))

Немає коментарів:

Дописати коментар