четвер, 10 березня 2016 р.

Весняні барви Костя Лавра


   11 березня - день, коли народився  український художник-ілюстратор Кость Лавро. Його яскраві колоритні малюнки неможливо сплутати ні з якими іншими. Вони притягують, причаровують з першого погляду і назавжди. Герої художника володіють не тільки зовнішністю, що запам'ятовується, а й неповторним веселим характером. Мирно живуть на сусідніх сторінках зайчик в синіх шароварах і ставний індик в червоному жупані. Зрозуміло, що це - українські зайчики та жабенята, котрі володіють майстерно переданими національними рисами: і косиночка у жаби пов'язана на український лад, і вуса у товстого Пацюка українські, і навіть веснянки на носі у чортенятка Бамбуль  нагадують про лагідне українське сонечко... Тому нам вони такі близькі. А ви й самі погляньте, прислухайтеся - і почуєте, як шумить струмочок, як сміються діти, як Лисичка говорить з Журавлем... 

Вінграновський, Микола. Гусенятко ; Козак Петро Мамарига / М. Вінграновський ; худож. К. Лавро. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. - 14, 16 с. : іл. - Книга - "перевертень".

100 казок : найкращі укр. народ. казки з ілюстр. провідних укр. художників / за ред. І. Малковича ; худож. К. Штанко, В.Єрко, К. Лавро та ін. - 2-ге вид. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2005. - 153 с. : іл.


Ліндґрен, Астрід. Сонячна Галявина : казки / А. Ліндґрен ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; худож. К. Лавро. - К. : Махаон-Україна, 2011. - 80 с. : іл.


Франко, Іван. Фарбований лис / І. Франко ; ред. І. Малкович ; ілюстр. К. Лавро. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. - 25 с. : іл. - Книга з автографом художника. 


Абетка / упоряд. І. Малкович; худож. К. Лавро. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2001. - 35 с. : іл. 


100 казок : найкращі укр. народ. казки з ілюстр. провідних укр. художників. Т. 3 / за ред. І. Малковича ; худож. К. Лавро, К. Штанко, І. Сулима та ін. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 129 с. : іл. 

Познанська, Марія. Малечі про цікаві речі / М. Познанська ; мал. А. Джанікяна, О. Продана [та ін.]. - К. : Розумна дитина, 2013. - 24 с. : іл. 


Улюблені вірші : вірші укр. та іноземн. поетів для малят від 2 до 102 / упоряд., ред. І. Малкович ; іл. О. Кошеля та ін. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 1994. - 111 с. : іл. 

Пан Коцький : укр. нар. казка / худож. К. Лавро ; текстов. макет І. Малковича. - 2-ге вид., доопрац. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. - 25 с. : іл. - (Для малят від 2 до 102). 

І ще трішки віршиків та ілюстрацій:




  Погортати ці книжки і навіть взяти їх читати додому можна у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів нашої бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар