вівторок, 29 грудня 2015 р.

5 книжок для тих, хто ще не вміє читати


   «Дитина за своєю природою - допитливий дослідник, відкривач світу. Тож нехай перед нею відкривається чудовий світ у живих фарбах, яскравих і трепетних звуках, у казці і грі, у красі, що надихає її серце. Через казку, фантазію, гру діти вчаться мислити».
(Василь Сухомлинський)
   До нашої бібліотеки щодня приходять батьки із зовсім  малесенькими дітками. У бібліотеці ж - книжки, - скажете ви, - а для чого вони тим, хто ще не вміє читати? Ну.. якщо вже так, то не тільки книжки. У нас - навчально-ігрова бібліотечна програма "Літерландія", клуб "Аквадіти", книжковий дитячий садок "Левеня" та ще багато-багато цікавого.
   Але сьогодні я хочу розповісти вам саме про книги. Ось ці, улюблені: 

Мартинюк, Віктор. Поросятко з картатою латкою / В. Мартинюк ; худож. Р. Скиба. - Львів : Колесо, 2011. - 15 с. : іл.
   Перша із серії кумедних книжечок-ігор для найменшеньких, яка допоможе не лише весело провести час із дитиною, але й розвинути її мовлення, пам’ять, а також ознайомить маля з деякими транспортними засобами. Книжка виготовлена із цупкого паперу, тому є зручною у користуванні.


Міхаліцина, Катерина. Лугова лічилка / К. Міхаліцина ; намал. М. Петрів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 12 с. : іл.
   Скільки бешкетних жученят-сонечок заховалося в траві й посеред квітів? Завдяки чудовій «Луговій лічилці» Катерини Міхаліциної діти не лише знайдуть цих маленьких бешкетників, а й зможуть їх порахувати. І звісно, вивчать чудовий вірш.

Скоромовки / намал. Ж. Миронюк. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 12 с. : іл.
   Порикати і подзижчати в компанії бобра, жука, рака й цуцика найменші читачі зможуть із картонкою “Скоромовки” в оформленні Жені Миронюк. Важливим також є те, що у книзі - прості яскраві ілюстрації, саме такі, які відповідають віковим вимогам найменшої читацької групи.

Ніцой, Лариса. Зайчикове щастя / Л. Ніцой ; мал. Х. Лукащук. - Чернівці : Чорні вівці, 2015. - 31 с. : іл.
   Що є найбільшим щастям для кожної дитини? На це найпростіше запитання можна знайти відповідь в казочці про допитливого зайчика. Надзвичайні ілюстрації Христини Лукащук, наче бачать світ очима дитини. Зайченя проходить довгий та цікавий шлях, щоб віднайти відповідь на запитання, яке його так турбує. А розгадку можна прочитати в книжечці. Натякну лише, що книга "Зайчикове щастя" також може стати неперевершеною знахідкою для кожної мами. 


Кротюк, Оксана. Чап-чалапу, гусоньки! / О. Кротюк ; намал. Н. Анікіна. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 12 с. : іл.
   Веселі віршики Оксани Кротюк для малечі про домашніх улюбленців – каченят, курчат, песика і навіть поросятко з кабаном. Короткі римовані рядки легко запам’ятаються малюкам і викличуть усмішку в дорослих, які читатимуть дітям цю книжечку.



Батькам також буде цікаво:
Маленька книжкова поличка і її правила
Як привити любов до читання: 5 порад дитячого письменника

Немає коментарів:

Дописати коментар