вівторок, 12 травня 2015 р.

Reading Lists | Що читати дітям : списки, рейтинги та поради


ВВС назвало 11 книг для дітей, які користувалися найбільшою популярністю впродовж останніх десятиліть та продовжують захоплювати та надихати і маленьких, і дорослих читачів.


   Перед нами - списки класичних та сучасних творів зарубіжних та українських письменників, які, на думку експертів, є актуальними й цікавими для сучасних школярів. До списку рекомендованих книг українською увійшло 70 позицій від понад шістдесяти авторів. 


INSIDER пропонує добірку книг, які здатні змінити уявлення про нудне читання, і полегшити життя батькам, які ламають голову в пошуках цікавого і корисного подарунка.


Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва уклав рекомендовані читацькі списки для дітей і підлітків. До списків увійшли класичні й сучасні твори зарубіжних та українських письменників, які, на думку експертів, є актуальними й цікавими для сучасних школярів.


Щорічний «Рейтинг критика: найкращі дитячі та підліткові книжки року» 
пропонує список найкращих українських видань для дітей і підлітків за 2014 рік. 


Група волонтерів у межах проекту “Вся Україна читає дітям” провела опитування серед учнів львівських шкіл та визначила їхні улюблені книжки з української та світової літератури.


Кожна дитина швидко дорослішає, а разом з неї дорослішають і її книжки. Щоб малюк не заблукав у літературних подіях і образах, скористайтеся пропонованими порадами.


Обираючи книги для малюка, важливо звертати увагу на те, які їхні герої (до чого вони прагнуть, як надходять, як спілкуються з іншими персонажами),  а також на багато інших аспектів. У цьому допоможуть списки книг для дітей від двох до дев'яти років.


Немає коментарів:

Дописати коментар