вівторок, 5 травня 2015 р.

Часом досить промінчика, або 10 книжок-мотиваторів про шанси, натхнення та любов



Джеймс Добсон "Шанси молодости"
Львів : Свічадо, 2010. - 243 с.

   Дорослішаючи, молоді люди опиняються на порозі свого майбутнього й перед ними постає чимало складних питань щодо мети життя, освіти, одруження, кар’єри. Автор цієї книжки тепло й виважено розповідає про ті речі, з якими молодь стикається під час “критичної декади” життя, що триває від шістнадцятирічного до двадцятишестирічного віку. Добсон пише про покликання, гроші, владу, емоції та найважливіші рішення, які мають вплив на ціле життя. Книгу адресовано тим, хто хоче скористатися своїм шансом.

П’ять мов любови до дітей
Гері Чепмен "П'ять мов любови до дітей" 
Львів : Свічадо, 2006. - 223 с.
   Ґері Чепмен – знаний  консультант із сімейних питань, та проблем людських стосунків загалом. Якщо батьки зацікавлені, щоб їхня дитина виростала гармонійною особистістю та хочуть налагодити з нею діалог взаєморозуміння, то повинні навчитися розмовляти мовою, яка властива маленькій людині. Цих мов у кожної дитини є п’ять, проте одна з них завжди домінує. Як її визначити, як навчитися вправно нею спілкуватися, як бути вимогливими і водночас люблячими батьками? Опанувати це непросте мистецтво навчають автори пропонованого видання. Адресовано батькам, учителям, вихователям та усім, хто опікується дітьми.

П'ять мов любови у підлітків ― Архе
Гері Чепмен "П'ять мов любови у підлітків" 
Львів : Свічадо, 2009. - 309 с. 

   Це - ще одна книга про п'ять мов любові. Автор допоможе батькам налагодити стосунки з дитиною-підлітком, зрозуміти його внутрішній світ та насамперед навчитися розмовляти саме тою мовою любові, яка є ключем до серця хлопця чи дівчини. Кому з батьків, що мають дорослих дітей, не відомі труднощі у вихованні підлітка? Здебільшого самі батьки виявляються не готові до їх вирішення. Але що ж трапилося? Можливо, десь було зроблено помилку…


Шлях до успіхуМішель Кваст "Шлях до успіху"
  Львів : Свічадо, 2005. - 242 с.
   Ця книжка відомого французького письменника і богослова Мішеля Кваста стане добрим порадником, товаришем і наставником. Вона вчить, що наше життя є безумовним і безоплатним дарунком, який ми отримали від Бога. Як його влаштувати, аби не змарнувати цей дар? Як зробити гармонійним і досягти в ньому успіху? Автор наголошує важливі елементи успішного життя: правдиве розуміння людської сутності, вміння керувати своїми почуттями, побудова приязних стосунків з нашими ближніми та з Богом. А які ще - дізнаєтеся вже на сторінках книги.



Піно Пелегріно "300 оповідок для душі" 
Львів : Свічадо, 2014. - 200 с. 
   У цій книзі автор пропонує читачеві 300 коротких історій. Цікавих, динамічних, живих історій із життя і про життя. Бо, на думку автора, саме історії, переказані чи написані, є найкращим мостом, який поєднує людей, наближає їх одне до одного. 
Піно Пелегріно - католицький священик, письменник, автор близько 50 книг, сотень статей та памфлетів. Професор педагогіки та психології.



Жити серцем
Олег Романчук "Жити серцем"
 Львів : Свічадо, 2004. - 176 с.  
   Багато людей нещасливі, бо не живуть згідно зі своїм серцем. Багато ранять одне одного й не розуміють, бо не чують серцем. Шукають щастя хтозна-де і не знаходять, бо не шукають серцем. Багато доль не складається, багато життів ламається, бо людина не знає своєї пісні. І на землі було б більше миру, якби ми жили серцем… Ця книжка — це запрошення до мандрівки в країну серця, мандрівки в пошуках власної пісні. Автор аж ніяк не вважає себе ані експертом, ані проводирем у цій країні — лише тим, хто теж слухає і теж шукає...



Ферреро Б. Часом досить промінчика (2007)Бруно Ферреро "Часом досить промінчика"
короткі історії для душі
 Львів : Свічадо, 2007. - 80 с.
   Екологи увесь час попереджають нас про загрозу глобального потепління на Землі. Але чому ми так часто відчуваємо холод? Чому так бракує тепла у цьому світі? Кожна із коротеньких притч Бруно Ферреро немовби запалює невеличку свічечку, яка, проте, здатна розтопити скуте льодовою кригою серце. Саме так: промінчиком приязної посмішки, дружнім потиском руки, одним підбадьорливим поглядом... Даруємо ці свічечки усім, хто прагне зігрітися.



Натхнення на чотири пори рокуНатхнення на чотири пори року
Львів : Свічадо, 2013. - 133 с.

   Ця книжка допоможе читачам, а радше читачкам (бо насамперед адресована жінкам) звернути увагу на різні аспекти життя: пригадає про духовність, дружбу, розваги, та навіть про вміст шафи вдома.
   Звісно, книжка не має на меті дати повні списки з відповідями та порадами на різні випадки, але вона додасть натхнення та яскравих ідей і дасть змогу відчути приємні хвилини в житті – радісне літо, таємничу осінь, зміцнювальну зиму та життєдайну весну.



   А на завершення  пропоную "Теплі історії до кави" та "Теплі історії до шоколаду" Надійки Гербіш (К.: Брайт Стар Паблішинг, 2013). Книжки молодої письменниці зі Збаража містять короткі історії про кохання та подорожі. Тут переплітаються цілком реальні події, цитати знайомих людей та творча вигадка. За словами письменниці, їй хотілося написати про те, що дарувало б людям радість, усмішку і надію на краще. А я, в свою чергу, зичу цього і вам!


Надійка Гербіш, «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду

P.S. а ще зичимо  ці книжки - у відділі обслуговування учнів 5-9 класів (абонемент).

Немає коментарів:

Дописати коментар