вівторок, 3 березня 2015 р.

А вже весна, а вже красна: 10 зелених книжок


- Яку книжку вам потрібно?
- Ой, назви не пам'ятаю..
- А хто написав - автора, може, пригадаєте?
- Ні, на жаль, але вона.. така.. зелена!

Зелена магічна 


Толкін, Джон Рональд Руел. Гобіт, або Туди і Звідти  /  іл. А. Лі ; пер. О. О'Лір ; літ. ред. Н. Федорак. - Львів : Астролябія, 2013. - 303 с. : ілюстр., карти.
   Гобіт, або Туди і Звідти - новела-казка Джона Толкіна, один з перших творів жанру фентезі. Її продовженням є трилогія «Володар Перснів».
   Одного разу чарівник Ґандальф завітав до добропорядного гобіта Більбо Торбина і позначив його помешкання символом, який означав, що тут мешкає досвідчений викрадач, який шукає роботу. Через цей знак до нього згодом завітали гноми. Вони розповіли, що вирушають за скарбом діда й батька Торіна, захованим у горі Еребор під охороною дракона Смоґа. Гномам і чарівникові вдалося вмовити Більбо піти з ними..


Зелена з несподіванками


Люсі-Мод Монтгомері. Енн із Зелених Дахів / пер. з англ. А. Вовченко. — Львів: Урбіно, 2012. - 314 с.
  Події цього чудового роману відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної дитини виявилася напрочуд химерна вдача!

Зелена лірична


Сад божественних поезій: тисячоліття французькомовної любовної лірики. У 2 т. : Тематична антологія XI - XIX віків. Т. 1 : XI-XIX віки / пер. із фр., упоряд., передм. В. Ткаченка; худ. оформл. А. Вишневський. - К. : Просвіта, 2011. - 187 с. : фотогр.
   Антологія «Сад божественних поезій» - це збірник шедеврів французькомовних поетів ХІ-ХІХ ст. Перекладач та упорядник Всеволод Ткаченко додав також біографічні довідки про кожного автора.

Зелена для всієї родини


Гопп, С. Диво-крейда / Сінкен Гопп; пер. Н. Іванчук; пер. віршів Г. Кирпи, Т. Шевченка-Задунайського. 2-ге вид., стер. - К.: Зелений Пес, 2011. – 128 с.: іл.
   Стоїть у бухті Тімбук-Ту Садиба Сари Барабу. Сара Барабу, Сара Барабу Трима корівоньку рябу… Здається, всі дорослі та всі діти в усьому світі знають цю веселу пісеньку. Але не всім відомо, що вигадала її норвезька письменниця Сінкен Гопп і разом з іншими віршиками та піснями подарувала своїм героям із книжки «Диво-крейда». Пісенька вмить отримала прихильників у безлічі країн, так само, як і головні герої книжки  хлопчик Юн та його друг Софус.
   Тепер Юн із Софусом прийшли і до українських читачів - дітей та дорослих, бо цю книжку найкраще читати гуртом, усією родиною, з мамою і татом, з бабусею та дідусем, співаючи пісеньки і декламуючи веселі віршики разом з героями.

Зелена від класиків


Цар Соловей: літературні казки українських письменників у 2-х томах: Т. 1: для дітей мол. та серед. шк. віку / упоряд. П. Бондарчук; іл. О. та Д. Бублик. — Донецьк: Донбас, 2011. — 384 с.: іл.
   До збірки ввійшли найкращі літературні казки (у віршах і прозові) українських письменників минулих часів , серед яких : Петро Гулак-Артемовський , Леонід Глібов , Марко Вовчок, Степан Руданський , Іван Нечуй-Левицький , Панас Мирний , Іван Франко , Леся Українка та інші класики української літератури. Твори навчають дітей любові до рідного краю, рідної мови, добру та справедливості.
Зелена кумедна



Чорний, Саша. Зелені вірші / А. Глікберг ; пер. з рос. Н. Зарічної ; упоряд. Ю. Каденко ; худож. Я. Коломійчук. - К. : Грані - Т, 2008. - 56 с. : ілюстр. - (Дитяча іронічна поезія).
   Збірочка «Зелених віршів» яскравого поета Саші Чорного сповнена не лише кольорів, а й цікавинок про великих і малих, екзотичних і домашніх, волохатих і пухнастих звіряток.
Ви познайомитеся з крокодилом, який подорожував Нілом, гномом, що виникає з подушки і котить у візочку пацю, та рештою кумедного світу навколо себе.


Зелена віршована

Зелене Око. 1001 вірш. Антологія української поезії для дітей.

Зелене око : 1001 вірш : антологія української поезії для дітей / упоряд. І. Лучука. - Тернопіль : Богдан, 2008. - 655 с. - (Серія поетичних антологій Дивоовид).
   "Зелене Око" є своєрідною антологією української поезії для дітей. Під однією обкладинкою тут зібрано і хрестоматійні вірші, відомі більшості читачів, і досьогочас маловідомі твори. Тисяча й один дитячий текст витворює панораму українського віршування для дітей дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку. Із такої значної кількості творів кожен може вибрати й облюбувати власний комплект віршів на свій смак.


Зелена від переляку


Воронина, Леся. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9 : пригодницька повість / мал. Сергія Храпова. – Вінниця : Теза ; Соняшник, 2006. – 122 с. : ілюстр. – (Пригодницька бібліотека).
   «Таємне товариство боягузів, або засіб від переляку № 9» - неймовірно пригодницька повість про те, що бути боягузом – не така вже й погана річ. Виявляється, що боягузи, а точніше - Таємне Товариство Боягузів, можуть врятувати нашу планету від страшних прибульців, які заразили землян вірусом страху. І саме боягузам вдасться їх зупинити, бо «…вірус страху найперше вражає хоробрих. У них зовсім немає імунітету. А нам, тим, хто звик боятися усе життя, треба боротися з власним переляком, тому у кожного боягуза є свої засоби подолання страху…». Отож, варто прочитати книгу тим, хто боїться темряви, собак, висоти та інших неприємностей – і взяти участь в експерименті.
Зелена чарівна

Часодії. Книга 3. Часова вежа книга купити "Школа" щерба  (часодеи 3 часть на украинском языке) щерба часодеи книги | придбати щерба часодеи книги купити (купить) Часодії. Книга 3. Часова вежа книга купити "Школа" щерба  (часодеи 3 часть на украинском языке) доставка по украине, купить книгу, детские игрушки, компакт диски
Щерба, Наталія. Часова вежа : роман / пер. з рос. Н. Косенко. - Х. : Школа, 2014. - 382 с. - (Часодії). 
   "Часодії. Часова вежа" Наталії Щерби - третя книга циклу "Часодії". Усі ключники мають знайти Часову вежу й повернути час у Розколотий замок. Василина ладна зробити все, аби довести своє вміння керувати Часом. Але на її шляху стають її одвічні вороги. І ось Василина знову опиняється сам на сам зі смертельною небезпекою. Чи зможе дівчинка протистояти Олені, впливовій подрузі свого батька? Чи вдасться їй викрасти часівну стрілу й повернути до життя фею Діану? Чи доведе вона всьому часодійному світу, наскільки сильна в її серці синя іскра? Адже дівчинка ще має вступити до часової школи, пройти карколомні випробування і… знайти ключ до серця найближчого друга.

Зелена про школу


Сайко, Оксана. Новенька та інші історії / Оксана Сайко ; іл. Н. Гайда. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2012. – 192 с. : ілюстр.
  13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться, може, вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях, робити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді – бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві – осудом, а чи співчуттям?.. Про це ви прочитаєте у книзі «Новенька ті інші історії».

Радісної та книжкової вам весни!

2 коментарі: