понеділок, 12 січня 2015 р.

Кількість томів... не лякає читачів!

   Гадаєте,  чим більше книжка має сторінок, 
тим більше часу потрібно на її прочитання? Аж ніяк! 
Про найдовші книги, які були найшвидше прочитані , ми запитали у хлопців та дівчаток, читачів нашої бібліотеки.




Рік Ріордан "Персі Джексон"
   Персі Джексон, дванадцятирічний школяр, випадково дізнається, що його батько - грецький бог морів Посейдон. Більш того, його звинувачують у тому, що він викрав блискавки Зевса. Тепер, щоб запобігти війні богів, Персі повинен відшукати справжнього злодія і повернути блискавки.
Цикл романів про пригоди Персі став надзвичайно популярним в усьому світі. В 2013 році на екрани вийшов голівудський фільм за 2-ю книгою циклу.


 Крістофер Паоліні  «Ерагон»
   «Ерагон» вперше побачив світ 2002 року коштом його батьків, адже самому авторові було тоді всього лише… 15 років! Поява роману справила враження справжнього літературного вибуху. Європу та Америку охопила «ерагономанія»: уже за перший тиждень продажу «Ерагон» розійшовся накладом 250 тисяч примірників і став світовим бестселером.
   Книжка розповідає про простого хлопця Ерагона, який одного дня на полюванні знаходить яйце дракона. З цього моменту він потрапляє у вир подій, що змінять його життя назавжди. Він стає Вершником Дракона, одним з тих, що у минулому панували над його країною Алагезією. Його чекають неймовірні випробування на мужність та витривалість, знайомство з ельфійкою Арією та вершником Бромом, бої з монстрами, він відчує біль утрати та силу неймовірної дружби. Він дізнається про існування міст гномів та ельфів і саме він буде вирішувати долю свого світу.



Люсі-Мод Монтгомері. Серія про Енн Ширлі 
   Серія про Енн Ширлі – класика англомовної літератури. Канадська письменниця Люсі-Мод Монтгомері на початку ХХ століття створила харизматичну героїню, світове зацікавлення до якої було настільки велике, що за циклом про Енн знято кілька фільмів і серіалів. Першу книгу читачі завжди сприймають як дитячу, але наступні сім вони дорослішають разом із героїнею. І поки українські книгарні викладають їх у дитячому відділі, інститут Монтгомері в Канаді зберігає прострелені примірники книжок польською, які носили деякі солдати під час Другої Світової війни.



Люсі Мод-Монтгомері. Трилогія про Емілі
  Трилогія Люсі Мод Монтгомері, яка поки що складається лише з двох книг українською мовою - "Емілі з Місячного Серпа" та "Емілі виростає" - це історія дівчинки - сироти, обдарованої талантом писати. Дівчинки, якій заборонили розповідати свої ідеї вголос, а вона відповіла: "Але думати буду". Їй не дозволяли цілувати кота, а вона на те: "Я цілуватиму його лишень тоді, коли ніхто не бачить". Разом з Емілі Ви побуваєте у долині Чорної Водиці, дізнаєтесь, де живе Повелителька Вітрів і що таке Місячний Серп. Вам відкриється світ і сутність Бога очима дитини. Ви просто не зможете залишитись байдужим до Емілі, яка так любить життя, незважаючи ні на що.

книга «Емілі виростає» Люсі-Мод Монтгомері


Луїза Мей Олкотт "Маленькі жінки"  
  Роман "Маленькі жінки" Луїзи Мей Олкотт - це розповідь про дівчат, які народилися у небагатій сім’ї, навчилися долати труднощі та чекають на батька з війни. Немає жодних сумнівів у актуальності цієї книги для сучасної української дитини. Обов’язково прочитайте цей твір про благородство, оптимізм та любов.


роман “Маленькі жінки” Луїзи Мей Олкотт

Немає коментарів:

Дописати коментар