понеділок, 13 березня 2023 р.

Катерина Калитко - лауреатка Шевченківської премії 2023 року

Письменниця й перекладачка Катерина Калитко стала лауреаткою Шевченківської премії 2023 року за книгу поезій «Орден мовчальниць»
Вітаємо переможницю з такою високою нагородою!

Поетичні й прозові твори Катерини Калитко були не раз відзначені й іншими літературними нагородами й преміями, а її тексти перекладені англійською, німецькою, польською, вірменською, литовською, словенською, сербською, італійською та на іврит.

Пропонуємо ознайомитися з книгами письменниці, які є у фонді нашої Леотеки.

«Земля загублених, або Маленькі страшні казки» – збірка оповідань, яка вийшла у Видавництві Старого Лева. За цю книжку авторка отримала премію «Книга року ВВС-2017».
У збірці 9 оповідань. Кожне оповідання — це окрема, закінчена історія. Іноді події відбуваються у вигаданих світах, іноді — в сучасному. Кожне оповідання ховає в собі певну суть, яка стане зрозумілою тільки в кінці історії. Ідея книги полягає в тому, щоб розкрити людські долі та відносини під різними кутами.

"Портретування асфальту" — книга віршів. В автопередмові до збірки "Посібник зі створення світу" Катерина порівняла свою книжку з нотатником вражень "після відвідування портретної галереї". Авторка тонко й майстерно зуміла відтворити побачене через найбільш знеосіблений об’єкт — асфальт. 

"Катівня. Виноградник. Дім" – збірка поезій. Вони – про потребу жити й дихати, боятися й радіти, втрачати і створювати, про вміння цінувати біль за те найживіше, що він приносить із собою. Про те, що всі ми хочемо й повинні відшукати Дім, а в ньому – себе та своє терпке життя.

Запрошуємо до Леотеки і читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар