понеділок, 12 грудня 2022 р.

Хтось і в камені розгледить красу гір!


Коли бажання потрапити на вершину світу стає ціллю життя і затьмарює розум, перемагає… бажання, а не розсудливість. Байдуже, що ця пригода коштує багато десятків доларів і може коштувати безцінного життя. Групу веде досвідчений провідник за чітко спланованим маршрутом, задля можливості постояти кілька хвилин на найвищій точці планети, на Евересті. Але там, на висоті 8848 метрів, у розрідженому повітрі, мозок втрачатиме мільйони клітин, тіло зрадливо слабнутиме і навіть найдосвідченіші почнуть коїти помилку за помилкою. Для декого їхні помилки стануть фатальними.
Книга "У розрідженому повітрі" — персональний звіт відомого американського журналіста та альпініста Джона Кракауера про трагедію на Евересті 1996 року. Про те, що криється за «враженнями» від перебування на «вершині світу», про особисту відповідальність і трагедію цивілізованого світу.
Інше видання - книга-мандрівка "Еверест" Франсіса Санґми - написане для дітей. Тут наукові факти чергуються із захопливими міфами і легендами, а яскраві сторінки розворот за розворотом створюють цілісний погляд на найвищу гору планети.

До вашої уваги інші видання Леотеки про гірські вершини світу!
Гори Гуцульщини : путівник, який об’єднує / пер. Ю. Нестерук. — Краків, 2006. – 224 с. : фотогр., іл.
Гюґе, Дельфін. Гори / Д. Гюґе ; іл. Д. Балісевича та ін. ; пер. з фр. Х. Ромашко. — Київ : #книголав, 2019. — 78 с. : іл. — (Серія "Дитяча полиця").
Кумжа, Альгірдас. Гімалаї : щоденник однієї експедиції: Непал - Тибет квітень - травень 2004 року / А. Кумжа ; пер. з лит. О. Боднар. — 70 с. : фотогр.
Міхаліцина, Катерина. Говерла / К. Міхаліцина ; іл. С. Балух. — Харків : Крокус, 2019. - 22 с. : кол. іл. — (Серія "Цікава Україна").
Николишин, Юрій. Усе про Карпати / Ю. Николишин ; фото автора та ін. — Львів : Апріорі, 2012. - 116 с. : фотогр.


Немає коментарів:

Дописати коментар