вівторок, 15 лютого 2022 р.

15 лютого - Міжнародний день онкохворої дитини

Тему, яку зачіпають у цих книгах, воліють краще не згадувати. Але писати про неї треба, і добре, що пишуть. Для когось - це просто необхідно…

Сьогодні - Міжнародний день дітей, хворих на рак (International Childhood Cancer Day). Небайдужі люди намагаються привернути нашу увагу до проблем дитячої онкології. Це не день відчаю, а свято перемоги дітей, лікарів, родичів хворих і всіх, хто не байдужий до чужого горя. Це день суспільної підтримки та допомоги тим, хто цього потребує.

Чи не першою книгою в бібліотеці, яка підняла тему дитячої онкології, була «Оскар і Рожева пані» французького письменника і драматурга Еріка-Емманюеля Шмітта (Видавництво «Кальварія» 2006). Потім з’явилися інші видання: «Шапочка і кит» Катерини Бабкіної (Видавництво Старого Лева, 2015), «Провина зірок» Джона Гріна (Видавнича група КМ-БУКС, 2016), «Як Мартуся захворіла на лейкемію» Наталії Борисенко (Чорні вівці, 2018).

Важливо пам’ятати, що дитячий рак можна подолати, і що кожен маленький пацієнт має право на найкраще та своєчасне лікування й догляд.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар