понеділок, 15 листопада 2021 р.

Вони смішні та кумедні у фантазії Євгенії Гапчинської


15 листопада - день народження популярної української художниці Євгенії Гапчинської,  авторки кумедних і зворушливих картин на дитячу тематику. 
Малюючи маленьких смішних чоловічків, художниця називає себе «Постачальником щастя № 1». Її роботи є в колекціях картин багатьох українських і зарубіжних поціновувачів живопису. 
Художниця плідно співпрацює з українськими видавництвами, створює чудові малюнки до дитячих книг. У Леотеці є чимало видань, проілюстровані Євгенією Гапчинською, це - "Ліза та її сни" Івана Малковича (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА),  "Піратські історії" Олени Комової (видавництво "Розумна дитина"), "Аліса в Країні Див" Льюїса Керролла (видавництво АРТ НЕЙШН), "Лускунчик і мишачий король" Ернеста Теодора Амадея Гофмана (видавництво "Меджик букс"), "Аліса в Дивокраї", "Аліса в Задзеркаллі" Льюїса Керролла (видавництво "Фоліо"). Також обкладинки до трьох чудових книг Роальда Даля "Чарлі і шоколадна фабрика", "Матильда", "Джеймс і шоколадний персик" (видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА) виконані художницею. 
Насолоди Вам від читання! 

Немає коментарів:

Дописати коментар