четвер, 12 вересня 2019 р.

Новинки КНИЖКОвого форуму у бібліотеці


Ну що, друзі, готові до форуму! Залишилося не так вже й багато часу до однієї із найбажаніших вересневих подій – 26 BookForum – Головного культурного фестивалю країни. На понад 30-ти локаціях міста Львова 18-22 вересня відбудуться зустрічі, обговорення, презентації, дискусій, де можна буде поспілкуватися із відомими видавцями, перекладачами, письменниками, діячами культури. Словом, має бути дуже цікаво!

Детальну Програму форуму дивіться тут!

Тож з якими книжковими подарунками завітає цьогорічний форум до Львівської обласної бібліотеки для дітей? Знайомтесь!

«Автомобільчик» та «Неслухи і вередулі» Лариси Ніцой (презентація відбудеться 19 вересня 11:00 - 11:45).
Як створювалися книги? Як приходить ідея письменникові? Чи важливі малюнки в дитячих книжках? Що спочатку, текст чи малюнки? — під час зустрічі письменниця розкаже та покаже на відео багато цікавого, що лишається за лаштунками книги. Книжечки містять повчальні та захопливі історії. Діткам випадуть маленькі випробування — казкові пригоди, які допоможуть неслухам виправитися. У тексті приховано багато виховних моментів, а чудові ілюстрації є хорошим доповненням до загальної картинки.

Результат пошуку зображень за запитом "останній ельф"«Останній ельф» Сільвана Де Марі (презентація відбудеться 19 вересня 13:00 - 14:15).
Йорш — останній на світі ельф, який добре знає, як воно бути не таким, як решта. Утративши родичів та загубившись посеред спустошеної країни, у якій безперестанку ллє дощ, він утратив надію на порятунок. Та випадкова зустріч із людьми Сайрою та Монсером змінить їхні життя. Люди навчаться вірити у власні сили й згадають, що крім ненависті та страху на світі є інші почуття. А Йорш муситиме відшукати останнього дракона, щоб здійснилося давнє пророцтво, яке стверджує: саме він, останній ельф спричиниться до народження нового світу, де всі істоти житимуть у згоді… Роман Сільвани Де Марі читається неймовірно легко, та насправді, — це напрочуд глибока книжка, у якій ідеться про найважливіше: про страх перед самотністю й відсутністю любові, змужніння й відповідальність за світ, у якому живеш.

«Ліннея в саду художника» Кристини Бйор, Лени Андерсон
(презентація відбудеться 19 вересня 15:30 - 16:45).
Героїня книжки — маленька дівчинка Ліннея разом зі своїм другом садівником Блюмквістом вирушає у дивовижну мандрівку – на батьківщину знаменитого Клода Моне. Побувають вони в музеї художника, постоять на японському місточку і на власні очі побачать лілеї, що їх він так любив малювати, його садибу, сад, будинок. Познайомляться навіть із його правнуком! Цю книжку перекладено майже тридцятьма мовами світу, удостоєно багатьма літературними преміями. 1992 року у Швеції вийшов однойменний мультфільм, що мав неабиякий успіх.

«Осінинка» Ірини Гарець (презентація відбудеться 20 вересня 11:00 - 11:45).
За жанром – це пригодницька навчальна казка про дівчинку Катрусю, яка із своїм батьком вирушає до лісу, де знайомиться з чарівною істотою Осінинкою, яка допомагає природі підготуватися до зими. Авторка піднімає питання охорони довкілля та бережливе ставлення до природи.

图片中可能有:文本«Як не бути колючкою» гра-розвага-презентація книжки-білінгви «Історії Люсі Робін» (презентація відбудеться 20 вересня 12:00 - 12:45).
Історії Люсі Робін – добрі та повчальні, з повсякденного життя хлопчиків і дівчаток. Як дружити, як планувати час, як приймати підтримку та уміти радіти кожному дню – усе це ви знайдете у книжці-білінгві.

«Киці-мандрівниці» Галини Манів (презентація серії книг відбудеться 20 вересня 12:00 - 12:45).
Киці Муля і Манюня так люблять мандрувати! Не подумайте, що на сусідню вулицю, ні! До інших країн! І в кожній з кицями стаються неймовірні пригоди. Хочете помандрувати разом з ними? Читайте про Мулю і Манюню в Італії, Гренландії та Фінляндії!

«Дивний лис і дивний ліс» Галини Кирпи (презентація відбудеться 20 вересня 16:00 - 16:45).
Якщо уважно спостерігати за природою, можна роздивитися безліч дивовиж: як перешіптуються липи, як дрімає метелик, як пливуть золоті палаци хмар. Мабуть, саме так була створена збірка віршів Галини Кирпи «Дивний лис і дивний ліс».

«Чарівний шкільний автобус. У вулику» Джоанни Коул, Брюс Деґен (презентація коміксу відбудеться 20 вересня 18:00 - 18:45).
Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває чимало таємниць з природознавства. Це – одна з книжок надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу про комах. Ти дізнаєшся -  які вони мають ознаки, познайомишся з життям дз-з-з-з-вінких мешканців у вулику.

«Коли я була лисицею» Тетяни Поставної (презентація відбудеться 21 вересня 12:00 - 12:45).
Дідусь говорить своїй онуці, що насправді вона – лисиця. Дівчинка вірить. З цього дня починаються пригоди Лисички, її собаки Меркурія та особистого янгола на ім’я Ре. Ця книжка про дитинство і віру в дива. Про силу дитячої уяви і стосунки зі старшими. Про те, що деколи дідусь і бабуся можуть замінити батьків, а сім’я не обов’язково складається з мами і тати. Ця книжка допомагає дітям краще зрозуміти дорослі проблеми, а дорослим – згадати дитинство. «Коли я була лисицею» – важлива книжка про сприйняття світу, яка потребує не лише читання, а й обговорення разом із дитиною. Вмикайте свою уяву на повну і ласкаво просимо до світу Лисички!

«Бізнес маги: Батл на мільйон» Сергія Щербакова (презентація відбудеться 21 вересня 13:00 - 13:45).
Ця книжка — цінна знахідка для майбутніх мільйонерів. У сюжет оповідання закладено цікаву і справедливу думку автора, що успіх досягається не за помахом чарівної палички, а виключно завдяки особистим зусиллям та постійному самовихованню. Тільки так можна отримати справжнє задоволення від результату своєї праці. Усе залежить тільки від тебе!

«Фонтан казок. Сучасні українські казки» (презентація збірки відбудеться 21 вересня 18:00 - 18:45).
Збірка містить 21 казку. Зібрав їх та упорядкував письменник і головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк. Ця збірка є унікальна для України, бо є фактично першою антологією саме сучасних українських авторських казок. Іван Андрусяк переконаний, що сучасні українські діти мають читати не лише українські народні казки, а й казки сучасні, в героях яких зможуть впізнати себе. І запевняє, що ці казки активно пишуть дитячі письменники.

«Зайчик-Нестрибайчик і його смілива мама» Оксани Драчковської (презентація відбудеться 22 вересня 13:00 - 13:45).
Нова книжка Оксани Драчковської – автобіографічна історія-казка для діток про себе та свого синочка Назарка, який, на жаль, із самого народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити. Мама Оксана щодня веде боротьбу за краще майбутнє для всіх особливих людей, для Назарка. Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається і як жити в цьому світі, який, здебільшого, призначений для звичайних людей. Казка дуже легка, цікава та кольорова, яка дарує усмішку та надію.

«Мене звати Лада. А тебе?» Роксоляни Тимяк-Лончини (презентація відбудеться 22 вересня 15:00 - 15:45).
Історія допитливої вченої собачки-супровідника Лади, яка народилася в Америці, проте часто буває в Україні. Вона досліджує світ, закохується в країну, допомагає хворим і знедоленим. Лада вчить завжди бути добрим, позитивним, патріотичним, відгукуватися на потреби і прохання інших, але не забувати про розваги й шалені пригоди. Собачка якнайшвидше хоче познайомитися з кожним читачем, щоби разом пройти цей шлях любові й радості.

«Зубси» (презентація відбудеться 22 вересня 15:00 - 15:45).
Знайомтесь з героями нового крутяцького коміксу – Марком і Анею, які не люблять чистити зуби та із супергероєм — Капітаном Близком. Без підступних злодіїв також не обійдеться, бо Карієс і мікроби не жаліють «зубсиків» ні хвилини! «Зубси» цікаво та пізнавально розкажуть про таємниці щоденного догляду за зубками!

А ще на Вас чекають тематичні інтерактивні зустрічі із письменниками: Іваном Андрусяком, Олегом Чаклуном, Олександрою Яворською, Таіс Золотковською, Яною Сотник, Лесею Ворониною та іншими авторами, мотиваційні квести, майстер-класи, ігри-розваги, літературні дискусії та багато чого цікавого!

До зустрічі у бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар