понеділок, 26 червня 2017 р.

"Вважаю дитячу літературу найкращим стимулятором внутрішнього щастя", - головний редактор видавництва "Чорні вівці" Христя Венгринюк


Гортаючи книги у бібліотеці, я натрапив на чудові видання від чернівецького видавництва "Чорні вівці". Саме видавництво на книжковому ринку працює зовсім недавно, проте, уже потішило нас хорошими виданнями. Чимало цих видань поповнили фонди нашої бібліотеки.

Як усе розпочиналося? Арт-видавництво "Чорні вівці" засновано 2015 року у Чернівцях. Це проект Святослава Померанцева, Василя Дроняка та Христі Венгринюк. Чому видавництво називається "Чорні вівці"? За легендою, на території, де постало старовинне місто Чернівці, паслося багато чорних овечок. Коли прийшли завойовники і хотіли заселити цю територію, то не знали, як її назвати. А коли побачили, що тут пасуться чорні вівці, то й назвали "Чернівці".
Дебютувало видавництво арт-буком, білінгвою Любові Відути "У царстві Лева" та оповідкою Лариси Ніцой "Зайчикове щастя". На сьогодні представлено більше десятка чудових видань для дітей. "Фішкою" видавництва є чорні овечки в кожній книжці, які вказують на рекомендований вік читача.
Як зазначила головний редактор видавництва "Чорні вівці" Христя Венгринюк: "Найважливіше – це якісне видання, як би це дивно не звучало, але саме це є найважливішим критерієм. Жодна книга, особливо дитяча, не може бути надрукована на газетному папері та мати неприглядну поліграфію. Глянець, вибіркове ламінування, тверда обкладинка – це ми розуміємо. Ілюстрації повинні бути сучасними і промовистими, а текст повинен як розважити, так і навчити".
 Книжки від видавництва "Чорні вівці" читайте у бібліотеці.
Винничук, Юрій. Місце для Дракона : повість-казка / Ю. Винничук ; мал. Н. Каламєєць. - Чернівці : Чорні вівці, 2016. - 95 с. : іл.




Відута, Любов. У царстві Лева = In the Lion's Kingdom / Л. Відута ; мал. Х. Лукащук ; пер. О. Лущевська, М. Найдан. - Чернівці : Чорні вівці, 2015. - 23 с. : іл.


Дністровий, Анатолій. Гармидер у Дніпрі / А. Дністровий ; мал. Н. Каламєєць. - Чернівці : Чорні вівці, 2016. - 56 с. : іл.




Лущевська, Оксана. Синя парасоля / О. Лущевська ; іл. О. Гаврилова. - Чернівці : Чорні вівці, 2016. - 35 с. : іл. 

Мозер, Ервін. Фантастичні історії на добраніч / Е. Мозер ; пер. з нім Н. Ваховська. - Чернівці : Чорні вівці, 2016. - 239 с. : іл.




Ніцой, Лариса. Зайчикове щастя / Л. Ніцой ; мал.Х. Лукащук. - Чернівці : Чорні вівці, 2015. - 31 с.
Тужиков, Андрій. Ще одна цегла в стіні / А. Тужиков ; іл. Н. Сойко. - Чернівці : Чорні вівці, 2016. - 110 с. : іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар