неділю, 25 грудня 2016 р.

Встигнути до дванадцятої...

  До Нового року залишилося тільки 6 днів. Годинник поважно цокає, з кожною хвилиною наближаючи нас до ще одного порогу. Саме в такі моменти можна, як ніколи, відчути стрімкість ритму життя, захотіти спинитися і подумати про щось важливе. А ще в цей час добре наповнюватися надіями, і, як у дитинстві, мріяти про різні подарунки та дива. Але найголовніше - пам'ятати, що ці подарунки і дива залежать від нас самих та від того, наскільки ми готові їх прийняти, і навіть створити.
  То як же не змарнувати час, що залишився до Нового року? Важливо подумати про події, що відбулися, і правильно підготуватися до майбутнього. Для цього просто знайдіть трішки часу, затишно влаштуйтеся в улюбленому кріслі, подивіться, як падає сніг за вікном і ... поміркуйте, що в році, який минає, було найважливішим для Вас? Що робило щасливим чи щасливою? Що стало на заваді на шляху до бажаного? Як можна оминути ці перешкоди в майбутньому? А тепер потрібно помріяти і записати свої мрії, щоб не забути про головне: чого Ви хочете в Новому році та що потрібно робити, аби бажане здійснилося? Фантазуйте, не забуваючи при цьому щодня робити хоча б маленьку справу для досягнення своїх цілей. Плануйте більше, мрійте більше  - але будьте готові до того, що більше доведеться й працювати. Адже у Бога немає інших рук, крім наших.
  Бажаю успіхів у реалізації Ваших заповітних бажань! І нехай годинники та ці чудові книжки завжди нагадують Вам про цінність хвилин. Зокрема, про цінні хвилини спільного читання з дітьми.


Крижанівська, Марічка. Таємниця львівського годинникаря / худож. І. Мартинюк. - Львів : Апріорі, 2013. - 29 с. : іл. - (Апріорі - дітям). 
 «Кажуть дотепер, якщо прислухатися, на Високому Замку чути як цокає годинник. Він нагадує, якою вартісною може бути кожна хвилина, і що час найкраще витрачати на дорогих нам людей» - так говорить нам книга «Таємниця львівського годинникаря» Марічки Крижанівської. Вікова категорія: 6+

Мацко, Ірина. Тік-Так : казки / худож. К. Рибалко. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. - 23 с. : іл. - (Читаємо з дитиною).
  Тік-Так… І в уяві виникає образ старенького годинника, який безперестанку наспівує пісеньку: тік-так, тік-так, тік-так… Про що ця казка, думає читач, нетерпляче перегортає сторінку і … знайомиться з допитливим хлопчиком Сергійком, який через свою цікавість потрапляє в казкову країну часу, де й відбувається пригода. Для дітей та їхніх батьків.  Вікова категорія: 3+

Попелюшка та інші казки / іл. Л. Якшис. - Київ : Махаон-Україна , 2012. - 117 с. : іл. - (Казки про принців і принцес).
  Хто з дівчаток не мріє поїхати в розкішному вбранні на бал і зустріти там принца? І, не зважаючи на те, що бал було потрібно покинути до 12 години, ви зможете здійснити цю мрію разом із героїнею казки Попелюшкою, яка не лише завдяки своїй хрещеній феї, а й завдяки власній працьовитості, доброті та лагідному характеру стала принцесою. Вікова категорія: 3+


Чумарна, Марія. Цокає годинничок : звичаєвий календар українців у віршах, приказках, прислів'ях, народних іграх та прикметах / ред. О. Волосевич ; худож. О. Мазур. - Львів : Аверс, 2003. - 96 с. : іл.
  Книжка «Цокає годинничок» - захоплива мандрівка у світ українського звичаєвого календаря, вона яскраво насичена віршами, загадками, прислів’ями, народними іграми, розповідає про життя рослин, тварин, людей в різні пори року. Видання адресоване молодим батькам, дітям молодшого та середнього шкільного віку, вчителям. 

Телєжнікова, Тетяна. Годинник і час : веселі історії в малюнках / іл. А. М. Недял; обкл. О. В. Зарбі-Гальчук. - Донецьк : БАО, 2012. - 16 с. : іл.
  Час - наш найкращий друг і помічник. На того, хто вміє його берегти, завжди чекає успіх. Ця книжка навчить дитину визначати час за годинником. Яскраві ілюстрації допоможуть маленькому читачеві у пізнанні навколишнього світу. Книжку адресовано хлопчикам та дівчаткам, їхнім дбайливим батькам, бабусям і дідусям. Вікова категорія: 3+

Як це працює? : для мол. шк. в. / авт. тексту Д. Райан. - Київ : Махаон-Україна, 2009. - 31 с. : іл. - (Я люблю читати!: 2 рівень).
  Серія "Я люблю читати!" отримала високу оцінку спеціалістів у всьому світі. Широкий вибір тем відкриває перед маленьким читачем великі можливості для інтелектуального розвитку і пізнання навколишнього світу. Книжка розповідає про те, як влаштовані й працюють такі речі, як годинник, повітряна куля, батискаф, замок і ключ, радар тощо. Вікова категорія: 5 +


Ці книжки є у бібліотеці.

Читайте також:
Як впізнати янгола? : 10 книжок-підказок
Як вигдядає диво: книжки до новорічних та різдвяних свят
РІЗДВЯНІ КНИЖКИ ДЛЯ НЕЗАБУТНЬОГО АДВЕНТУ

Немає коментарів:

Дописати коментар