вівторок, 13 вересня 2016 р.

23 Форум видавців у бібліотеці: презентації книжок, які варто відвідати


   Ось ми й дочекалися найвизначнішої події для видавців, письменників, читачів, бібліотекарів і усіх, хто не уявляє свого життя без книг і читання, - 23 Форуму видавців. Львівська обласна бібліотека для дітей як партнер Форуму прийматиме у своїх читальних залах багато відомих письменників та видавців. Отож, запрошуємо на презентації, майстер-класи та навіть сеанси казкотерапії: 

15 вересня о 12.00 

Ґжеґож Касдепке "Міфи для дітей"


 Цю збірку презентуватиме видавництво "Урбіно". А я покищо лише скажу, що польський письменник Ґжеґож Касдепке у своїй книжці знайомить дітей з Олімпом – горою, де живуть грецькі боги, які без угаву бенкетують і веселяться. А ще – із Грецією звичайних смертних, де живуть люди й міфічні створіння. Робить це автор так кумедно й так незвично, що цю книжку із задоволенням читатимуть не лише дітлахи! Міфи навчають і водночас розважають завдяки авторському почуттю гумору. Сучасна мова, якою послуговується Ґжеґож Касдепке, його дотепність та відчуття слова допоможуть дітям краще пізнати й полюбити античні часи, пробудити до них справжню цікавість.


15 вересня о 15.00

Серія казок Ірини Мацко «Книжка-листівка»

  Далі на маленьких читачів чекає чудовий майстер-клас Ірини Мацко «Читаємо-малюємо-фантазуємо» за казками серії «Книжка-листівка».

15 вересня о 16.00 

Людмила Пуляєва-Чижович "На дні мого ковша" 


  Львівська поетеса (і бібліотекар Львівської обласної бібліотеки для дітей) Людмила Пуляєва-Чижович почала писати вірші у 25 років. Це - поезія про кохання і розлуку, про вічність, миттєвості, непроминання, про Бога і суть життя. У рамках Форуму видавців відбудеться презентація її нової книжки "На дні мого ковша". 

15 вересня о 17.00

Іван Гентош "Страсті земні"

  Ця нова збірка українського поета і пародиста та активного дописувача літературних сайтів «Поетичні Майстерні», «Натхнення», «Культреванш» Івана Гентоша сподобається читачам старшого шкільного віку та дорослим.

16 вересня о 10.00

Петро Мельник "Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії"

  
  
  Як звичайний збірник маминих рецептів міг стати чарівним? Чому звичайна дівчинка Софійка опинилась так далеко від рідного дому й стала учасницею незвичайних небезпечних пригод, і коли вони завершаться? Чи зможуть дві дівчинки врятувати від голоду ціле плем'я, і що з ними після цього станеться? І як це звичайна кішка заговорила?! Про ці та багато інших речей юні читачі зможуть дізнатись на презентації фантастичної пригодницької повісті "Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії".

16 вересня о 13.00

Леся Вознюк "1500 загадок"

  У збірці запропоновано 1500 авторських та народних віршованих загадок. Понад 250 загадок Лесі Вознюк надруковано вперше. До слова, збірку адресовано учням та вчителям початкових класів, вихователям дитячих садків, а також батькам для змістовного проведення дозвілля в сімейному колі.

16 вересня о 14.00 

Марджері Вільямс "Вельветовий Кролик, 
або Як оживають іграшки"

  Кожна іграшка – гарна лялька, дерев’яна конячка чи заводна машинка – мріє стати справжньою. Але таке не відбувається за помахом чарівної палички. Вельветовий Кролик одного разу дізнався від старого і мудрого друга таємницю такого перетворення: якщо хочеш стати справжнім, треба, щоб тебе по-справжньому полюбили.

16 вересня о 15.00

Оксана Радушинська 
"Коли сонце було стозрячим. Амулет волхва"

  Події цього фентезійного роману відбуваються у прадавні часи, і під попелом століть вже й не розібрати, що з того могло статися насправді, а чого ніколи б не було. Лише тоненька ниточка народних традицій та звичаїв, вплетена в сюжетну канву, веде читача до першоджерел і нагадує про щось кревне, дивовижно перегукуючись із подіями в сучасній Україні, котра протистоїть ворожій агресії.

17 вересня о 13.00 

Оксана Шпортько "Мандаринчик і його рецепт щастя"


  Перед нами -  книга казок для молодшого шкільного віку «Мандаринчик і його рецепт щастя» . Книга прекрасно ілюстрована роботами української художниці Мар'яни Микитюк . І особлива тим, що написана двома мовами : українською та англійською . 

17 вересня о 14.00 

Дмитро Кузьменко"Купи слона 
або Маленькі пригоди великої Софійки"



  Якщо вірити шкільній вчительці пані Стефанії Любомирівні, "Софія, прошу, могла би бути справжнім ангеликом. Якби..."...та Софійка не хотіла робитися ангеликом аж одразу, бо їй так подобається встрявати в якісь пригоди. Навіть у цю хвилину, коли ви читаєте, авжеж встряє у щось нове. І, щиро кажучи, саме за це її всі і люблять! Книжка "Купи слона або Маленькі пригоди великої Софійки" написана для всіх невгамовних дітлахів, які обожнюють веселі пригоди!

17 вересня о 16.00 

Еліна Заржицька "Легенди про козаків"


 "Легенди про козаків" від видавництва "Талант" — книга захопливих пригодницьких оповідок, створених чудовою українською письменницею Еліною Заржицькою. Її герої — хоробрі козаки, брава козачка Стеша, звитяжні січовики — стають до бою зі злом і долають смертельну небезпеку.
Пропоную маленьким читачам познайомитися з автором цієї книги, послухати неповторне авторське читання та ще й можливість виграти подарунок.

Отож, не втрачайте унікальну можливість поспілкуватися з письменниками та видавцями! 

Немає коментарів:

Дописати коментар