вівторок, 11 серпня 2015 р.

9 книг сонячного кольору



  Сонечко не шкодує для нас свого тепла. Така вона, літня пора - яскрава і спекотна. А якого кольору літо? Мабуть, такого ж, як і книги, підібрані мною для вас:

 
Володимир Арєнєв "Книгоїд"
(Київ : Зелений пес, 2005. - 223 с.)
  Ви вже встигли відчути, що літо - це канікули, а канікули - це класні пригоди, розваги, ігри, а ще — подорожі. І жодних домашніх завдань. Можна гайнути в ліс чи на озеро, закинути якомога далі книжки... Стоп. А ось книжками розкидатися не варто, адже ніколи не знаєш, що в них є лише вигадкою, а що — ні. Зокрема, Емка теж вважав книжкові пригоди несправжніми, аж поки сам у них не потрапив. Впевнені, що усе це вам до смаку? Тоді хапайте мерщій цю книжку. Задоволення гарантоване!


 
Світлана Поваляєва "Вррум-чарівник"
(Київ : Грані - Т, 2006. - 12 с.)
  Разом із Васильком і Романом та виноградним слимачком ви поринете у дивовижний світ пригод, який яскраво зобразила відома художниця Світлана Фесенко.
  Життя сучасних дітей не таке просте, як може видаватися дорослим. Окрім мобільного телефона, комп’ютера та велосипеда дітям не вистачає життєрадісної няні… або няня. Вррум – саме такий нянь-слимак, який доглядає за двома хлопчаками письменниці.

 10634313_1468715713378802_1426804067_n
 Ганна Гаґеруп, Клаус Гаґеруп "У страху великі очі"
(Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2009. – 144 с.)
  Цей динамічний дитячий детектив протримає в напрузі аж до останньої сторінки. А тоді невимовно здивує. І – ще раз здивує. А може й не раз.
  Повість Ганни Гаґеруп та її батька Клауса Гаґерупа, відомого українському читачеві за дотепними пригодами сором’язливого Маркуса, написана у формі щоденника їжака Карстена. Їжак, скажу вам, незвичайний. По-перше, тому, що носить із собою блокнот, куди ретельно записує всі свої страхи. По-друге – він пригладжує голки і вдає з себе хом’яка, аби лише сподобатися найкращому другові, хлопчикові Інґебріґту. Вони познайомилися теж у надзвичайний спосіб: родина хлопчика збила Карстена машиною, коли той переходив дорогу в непризначеному для цього місці.

 
Джеремі Стронг "Канікули з близнятами"
(Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 192 с.)
  Перед нами - весела книга про чудову дружню сімейку: татка Рона, маму, допитливих близнят Сирочка та Помідорницю та хлопчика Ніколаса, що мають маленьке господарство із козою, півнем Капітаном Тидокукурікаєшся, курками Кокошами Гриль та черепахою. 
  Знаєте, хто така Василина-Капустина? А який стосунок має чубатий кінь до курчат? А хто переможе в двобої – коза чи велетенський пес? Як готувати кроликів до кролячих перегонів? Ні? То ви ще не читали про пригоди Ніколаса та його невгамовної сімейки.
Джуд Вотсон "39 ключів. Таємниця підземелля"
 (Харків : Ранок, 2013. – 224 с.)
  Підлітки Емі і Ден продовжують пошуки тридцяти дев’яти ключів, сховані главою клану Кехілів по всьому світу. Цього разу хитромудрі підказки заводять їх до спекотного Єгипту. Тут несподівано для себе вони виявляють довгоочікуване послання від улюбленої бабусі і дізнаються, що серед друзів Ґрейс були такі видатні люди, як Говард Картер і Вінстон Черчіль. Долаючи небезпеки, наші герої намагаються розкрити таємницю стародавньої гробниці і знайти наступний ключ. У Каїрі і Луксорі на них чекають захопливі пригоди, а на заваді їм стоять кровожерні крокодили, зловісні мумії та численні родичі з родини Кехілів, які так само полюють за ключами щастя.



Ґурам Петріашвілі "Чудеса маленького міста"
(Львів : Видавництво Старого Лева, 2012. – 216 с.)
  Це дивовижно правдиві казки про звичайні дивовижі, які трапляються у нашому місті, великому чи маленькому, коли ми відкриваємо серця до любові і світла й починаємо у снах вирощувати прекрасні квіти чи просто літати…


  Бодо Шефер "Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей"
(Львів : Видавництво Старого Лева, 2008. - 231 с.)
  Дванадцятирічна дівчинка Kipa знаходить пораненого пса. Виявляється, пес уміє говорити! Він відгукується на кличку Мані і знає все про гроші. Дуже скоро й Kipa, прислухаючись до порад Мані, і сама стає справжнім фінансовим експертом і допомагає іншим правильно розпоряджатися грошима.

Брейдін Фернворт "Дзеркалинка"
 (Київ : Основи, 2015. - 32 с.)
  Дзеркалинка – це відображення у дзеркалі, яке бачить маленька Ванеса. Одного дня воно зникає, дівчинка здивована і стурбована, і ніхто з дорослих їй нічим не зарадить. Її обличчя в дзеркалі не з'являється впродовж кількох місяців, хоча щоночі Ванеса мріє про свою Дзеркалинку та її захопливі пригоди. Нарешті, коли Ванеса прийняла втрату свого відображення... 
Брейдін Фернворт — американський письменник і дитячий бібліотекар.




  Богдан Жолдак "Капосні капці"
  (Київ : Грані-Т, 2008)
  Колись Іван Франко переповів нам  сповнену дивовижних пригод східну історію про Абу-Касимові капці, котрі завдали чимало клопотів їхньому власникові. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-Касима – такого бідного, що мав лише капці – святим…
  Гадаєте, на тому усе скінчилося? Ох, ні! Виявляється, згодом доля занесла оті злощасні капці в Україну, і тут із ними теж було чимало мороки. Якої саме і що з того врешті-решт вийшло – це відстежив у своїй пригодницькій повісті відомий сучасний український письменник Богдан Жолдак. І його історія стала динамічною, як гостросюжетний фільм!


Ще більше книг шукайте на сайті бібліотеки. До зустрічі!

1 коментар:

  1. Ті, кому подобається українська література!
    Раджу вам виписати літературно-художній журнал «Дніпро».
    Зорієнтований на сучасних читачів та має в собі багато цікавих рубрик, таких
    як: проза, сучасна поезія, драма та ін.
    Також в журналі публікується багато сучасних українських авторів.
    Розвивайтесь літературно, друзі!!! www.dnipro-ukr.com.ua

    ВідповістиВидалити