вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Комп'ютер чи книжка? Про комп'ютер - у книжці! Кілька цікавих видань про віртуальний світ





   















   Перед вами - книжка без автора «Людина в (м)асьці» (Грані-Т, 2011). Бо ж у мере́жі ми іноді пишемо те, чого ніколи не змогли б сказати людині у вічі, використовуємо скільки завгодно ніків – скільки завгодно масок. І з емоціями теж без проблем – просто вибираємо смайлика… Та хіба можемо бути впевнені, що за маскою майстерно приховали геть усе? Для всіх героїв цієї книги без автора спільною є тільки мережа. Мова цього твору вам дуже знайома, хоча програмою ICQ, здається, вже давно ніхто не користується. Але суть від того не міняється: мережеве спілкування приречене носити маски, тож тут завжди треба бути обережними.





   Трішки молодші читачі дізнаються про Сергійка, який невдало грав у комп'ютерну гру «Побудуй Глюкландію», і став королем Заекрання. Про принцесу Інформу та її канікули в нашому, фізичному, світі. Про Великого Процесора, який отримує сигнал «505» з далекої планети Ц. Експедиція, до складу якої ввійшла донька Великого Процесора принцеса Інформа, зникає. Хто може відправитися у далеку подорож? Адже треба не лише знайти експедицію, що зникла, а й допомогти мешканцям планети. Для Великого Процесора залишається остання надія - Сергійко. Ось так починаються неймовірні комп'ютерні пригоди у книжках Олександра Есаулова.



   А для дорослих пропоную книгу сучасної української прози «Мама по скайпу» . Герої книжки, як і багато українських заробітчан, змирилися з існуванням у розлуці завдяки маленькому значку на комп’ютері, розмовою чи перепискою зі знаками-смайликами у Skype. Але навіть за цим ярличком може критися таємниця, навіть йому не завжди можна вірити... 

pavutyna2

   











   
   І наостанок - найважливіше! Фейсбуки і ютюби, Однокласники та ВКонтактє, хостинги й провайдери, icq, скайп, електронні листи, нікнейми, гігабайти і решту віртуальних речей – усе це можна зрозуміло й наочно пояснити і дитині, і зацікавленій бабусі, було би бажання. А бажання було. Літературознавець, редактор та авторка дитячих книжок, Тетяна Щербаченко, на сторінках яскравого довідника-порадника розповідає про Його Величність Інтернет. Цей посібник передбачає практично все й має свою пораду на кожен випадок: застереження від засилля вірусів, попередження про сайти із сумнівним вмістом, боротьбу з небажаною рекламою та відвертим спамом і навіть правила поводження з набридливими тролями. Те, що треба!

Немає коментарів:

Дописати коментар