четвер, 30 листопада 2023 р.

Письменник-гуморист Марк Твен

Саме сьогодні, 30 листопада, минає 188 років від дня народження видатного американського письменника Марка Твена (1835-1910) (справжнє ім’я: Семюель Ленгхорн Клеменс).

У своєму житті Марк Твен спробував різні професії: друкаря, журналіста, лоцмана, золотошукача, видавця, фейлетоніста, оратора, кореспондента, репортера. Проте найбільшої слави йому принесла саме письменницька діяльність. Його твори: «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Янкі з Коннектикуту при дворі короля Артура», «Принц і злидар» увійшли до класики світової літератури, а також сьогодні вивчаються за шкільною програмою. У його книгах, джерелом для яких було справжнє життя, - багато сатири, гумору й пародії на суспільство. 
Є цікавий факт у біографії Марка Твена, який пов’язаний з Україною. У книзі про подорожі «Невинні за кордоном, або Подорож нових паломників» (1869) письменник описав прогулянку Чорним морем до Одеси й свої враження від побуту і культури українців.

Якщо вам заманеться поринути у круговерть неймовірних пригод з героями книг Марка Твена - завжди раді допомогти у Леотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар