четвер, 19 жовтня 2023 р.

Письменники-ювіляри 2023. Марина Павленко


З нагоди Свята української книги продовжуємо говорити про письменників-ювілярів 2023 року. Серед них - культова дитяча авторка Марина Павленко
Її знаменита пенталогія про "Русалоньку із 7-В" є дуже популярною серед читачів нашої Леотеки. До речі, цей твір вивчають діти за шкільною програмою.
Народилася Марина Павленко на Львівщині, але зростала на Черкащині. З тим краєм пов'язане її дальше життя. Живе письменниця в Умані, займається викладацькою роботою, а ще пише класні твори для дітей і підлітків. Серед яких: серія пригод про кумедного Домовичка; щемлива розповідь про справжню дружбу між знедоленим хлопчиком Миколкою і собакою Найдою ("Миколчині історії"); стрімка, динамічна, із захопливим сюжетом, комедійними сценами та романтичною історією кохання - повість "Моя класнюча дівчинка"; збірка, яка вміщує величезну скриню казкового скарбу «Півтора бажання" (з Ялосоветиної скрині); а також знаменита серія повістей про Русалоньку. Чимало творів у літературному доробку Марини Павленко є і для дорослого читача. 
Цікаво про саму письменницю, її життя і творчість розповідається в методико-бібліографічному покажчику "Літературна академія Марини Павленко", який розміщений на сайті Леотеки.

Пропонуємо також відеоогляд її творів для дітей))

Немає коментарів:

Дописати коментар