середа, 18 жовтня 2023 р.

Письменники-ювіляри 2023. Андрій Бачинський


У Леотеці триває Свято української книги, з нагоди якого щороку обов'язково розповідаємо про українських письменників-ювілярів. Цьогорічним таким ювіляром є Андрій Бачинський - письменник з Калуша, який уже багато років живе і працює у Львові. Письменник не раз відвідував Леотеку з новими книгами, презентував їх, розказував про себе і свою творчість. За що йому щиро дякуємо!
Герої книг Андрія Бачинського - сучасні українські діти та підлітки, які увесь час потрапляють у вир неймовірних подій. Більшість його історій базується на справжніх переживаннях, подорожах та пригодах. У своїй творчості автор піднімає соціальні та екологічні теми. Зокрема, його остання книга "Примари Чорної діброви", яка отримала кілька нагород (Книга року ВВС-2022 та "Підліткова книжка року" у ТОП БараБука 2022), присвячена екологічній проблемі сучасності - вирубуванню і знищенню лісів. Ось уривок з твору:
"На околиці діброви, де джерело з-під землі вибивається, теж росте кілька старих дубів. Колись давно блискавка вдарила в один з них і переломила. Я ще молодим тоді був. Ходив дивитися. Нарахував щось із триста кілець. Уявляєте, скільки той дуб пережив воєн, царів і президентів? Сотні років він народжував і ростив листя й жолуді, дітей своїх. І щоосені втрачав їх, сумував узимку, але щовесни відроджувався. Щоб знову рости і міцніти. Оце справжній приклад стійкості" ("Примари Чорної діброви").
У невеличкому огляді пропонуємо ознайомитися з книгами Андрія Бачинського, які є у нашому фонді, і які можна замовити почитати вдома.

А також інформація про автора на сайті Леотеки:

Немає коментарів:

Дописати коментар