пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

«Грамотним не народився, а навчився» (до Міжнародного дня грамотності)


Щороку 8 вересня у світі відзначають Міжнародний день грамотності (International Literacy Day). Найперше, що нам спадає на думку, коли говоримо про грамотність, то це про читання і грамотне писання. Як було сказано нашими письменники-класиками: "Батьки в мене були грамотні. Тобто вони вміли читати й писати" (Остап Вишня) або ж "Він, бачите, письменний, грамоту знає, книжку читає" (Михайло Коцюбинський).
Але у світі все міняється, розвивається й удосконалюється, як і саме розуміння поняття "грамотність". Сучасній людині уже недостатньо знати лише письмо і читання, а от уміння володіти комп'ютерною чи медійною грамотностями стали не менш важливими, як і вміння ефективно керувати грішми - фінансова грамотність. Бути екологічно свідомими - екологічна грамотність,  знати свої права й відстояти себе - правова грамотність тощо. 
У Леотеці багато років поспіль реалізовуються розмаїті проєкти з комп'ютерної грамотності та програмування, з еко - та медіазнань, де діти на заняттях й тренінгах отримують цікаву, важливу та потрібну інформацію. "Чим грамотніші наші діти - тим успішніше їх майбутнє!" - кажемо ми і працюємо далі!

Немає коментарів:

Дописати коментар