середу, 2 серпня 2017 р.

ТОП-6 фільмів-мюзиклів на основі улюблених книг




Чи доводилось вам коли-небудь у житті переглядати музичні фільми? Ні??? Тоді швиденько вмикайте комп'ютер, вміщуйтесь зручно в крісло і гайда дивитись підібрані мною фільми-мюзикли, які є екранізаціями відомих книжок.

Довідка: музичний фільм або фільм-мюзикл - це жанр кіномистецтва, особливість якого полягає в тому, що актори фільму не тільки беруть участь у діалогах, а також виконують пісні, зміст яких доповнює сюжет.

«Чарівник країни Оз»

Жанр: мюзикл, пригоди, фентезі
Тривалість: 101 хв.
Країна: США
Рік: 1939
Екранізація однойменної книги Френка Баума



Школярка Дороті живе в Канзасі зі своєю сім'єю та цуценям Тото. Коли настає буревій, дівчинка з цуценям ховається в будинку, який підхоплює вітер і відносить у казкову країну Оз. Так Дороті опиняється в селищі карликів. Ті радо вітають її, позаяк будинок, впавши, убив Злу відьму Сходу. Тут несподівано з'являється Зла відьма Заходу, її сестра, щоб забрати чарівні червоні черевички убитої. Добра фея Сходу чаклунством взуває Дороті у них, на що відьма обіцяє все-одно дістати черевички іншим разом і помститися. Фея радить Дороті вирушити дорогою з жовтої цегли на пошуки тих, хто зможе допомогти повернутися додому. По дорозі Дороті зустрічає Опудало, яке не має мозку, Залізного Дроворуба, що не має серця, і Боягузливого Лева. Разом вони вирішують піти до чарівника, що за переказами може дати все те, чого їм бракує. Вчотирьох вони дістаються до Смарагдового міста, в якому живе чарівник країни Оз. Він споряджає для Дороті повітряну кулю, та Тото вистрибує з неї, а дівчинка біжить за ним, втрачаючи нагоду повернутися додому. Тут з'являється Добра фея Сходу й повідомляє, що варто лише стукнути червоні черевички один об одне, щоб опинитися вдома. Дороті таким чином повертається в Канзас, де бачить поруч всіх, кого зустрічала в країні Оз, лише в подобі звичайних людей. Вона вирішує, що казкова подорож наснилася їй і немає у світі кращого місця, ніж рідний дім.



Переглянути фільм можна тут.


«Мері Поппінс»

Жанр: мюзикл, комедія, фентезі 
Тривалість: 139 хв. 
Країна: США
Рік: 1964
Екранізація однойменної книги Памели Ліндон Треверс


Родині Бенксів необхідна нянька для їхніх маленьких дітей. Раптово, немов за помахом чарівної палички, з'являється потрібна кандидатура. Дівчина просто ідеальна доглядальниця: вона розумна, добра і все робить найкращим чином. Але таке може статися тільки в казці, і в якомусь сенсі так воно і є, адже над дітьми взяла опіку справжня чарівниця.

Переглянути фільм можна тут.

«Красуня та чудовисько»

Жанр: мюзикл, мелодрама, фентезі
Тривалість: 129 хв.
Країна: США, Великобританія
Рік: 2017
Екранізація однойменної казки




Розлючена Чарівниця перетворила принца Адама в огидне Чудовисько за те, що той був злим, самозакоханим і грубим. Щоб зняти чари з себе і слуг свого замку, йому необхідно навчитися бути добрим, любити і бути коханим. Відбутися це повинно до того, як з троянди, подарованої Чарівницею, впаде остання пелюстка. У далекому селі живе красива дівчина Белль. Одного разу її батько Моріс відправляється на ярмарок, але по дорозі збивається зі шляху. Опинившись в зачарованому замку, він стає полоненим Чудовиська. Белль поспішає батькові на допомогу.

Переглянути фільм можна тут.

«Моя прекрасна леді»

Жанр: мюзикл, мелодрама, драма
Тривалість: 170 хв.
Країна: США
Рік: 1964
Екранізація п'єси Бернарда Шоу «Пігмаліон»



Професор філології Гіґінс посперечався з полковником Пікерінгом, що зможе за три місяці зробити із простого вуличного дівчиська, що торгує квітами, справжню леді. Зазначений термін минув, і перед великосвітським товариством Лондона постала прекрасна незнайомка. На балі на честь королівської родини з Трансільванії вона дійсно виглядала аристократкою та навіть танцювала з іноземним принцом. Експерт з фонетики, Золтан Карпаті, який колись навчався у Гіґінса, намагався довідатися, звідки ця таємнича леді. Після короткої розмови з Елізою він підтверджує, що вона королівського роду, і навіть стверджує, що її занадто правильна мова свідчить про те, що вона найімовірніше іноземка, чим викликає сміх у Гіґінса, який був високої думки про «свого угорського учня». Отже, тріумф: але, на нещастя для себе, дівчина закохалася у свого творця, а професор — затятий холостяк, та й на Елізу дивиться як на річ …

Фільм отримав 8 нагород Оскар, в тому числі і в номінації «Найкращий фільм», і, звичайно ж, "Найкраща музика до фільму".

Переглянути фільм можна тут.

«Знедолені»

Жанр: мюзикл, драма
Тривалість: 157 хв.
Країна: Великобританія
Рік: 2012
Екранізація однойменного роману Віктора Гюго




Непроста історія життя колишнього каторжника Жана Вальжана та його прийомної дочки Козетти займає понад тисячу сторінок у книжці Віктора Гюго, натомість режисер фільму вклав усі сюжетні перипетії у дві з половиною години екранного часу. Стрічка розпочинається зі звільнення із каторги Жана Вальжана, який за крадіжку хліба для голодних небожів відбув на каторзі дев’ятнадцять років. Зустріч із добрим священиком, який побачив у колишньому злочинцеві нормальну людину, спонукає героя розпочати нове життя. Він знищує паспорт із відмітками про ув’язнення, бере собі інше ім’я, відкриває фабрику та стає мером і благодійником маленького містечка. Проте його вистежує взірцевий поліцейський Жавер, який вважає, що покидьки суспільства не можуть змінитися на краще. Тим часом Жан Вальжан бере під свою опіку маленьку сироту Козетту і тікає з нею до Парижу. За дев’ять років Вальжан та Жавер знову зустрінуться на вулицях охоплених революційними заворушеннями міста.

Коли роман "Знедолені" вийшов у світ, Віктор Гюго був у відпустці. Однак, письменникові кортіло дізнатися, як же публіка прийняла його твір. Тому він надіслав своєму видавцеві телеграму із запитанням. Телеграма складалася з одного єдиного символу: "?". У відповідь видавець телеграфував: "!". Це листування увійшло в історію, як найкоротше у світі. 

Переглянути фільм можна тут.

«Привид опери»

Жанр: мюзикл, драма, мелодрама
Тривалість: 141 хв.
Країна: США, Великобританія
Рік: 2004
Екранізація однойменного роману Гастона Леру


В березні 1908 р. в одному з підземель Паризької опери був знайдений людський скелет. Директор театру, людина вкрай обережна, побоюючись скандалу, вирішив, що довірити написання статті про це можна тільки одній людині - журналістові Гастону Леру, який відомий своєю лояльністю. Він запросив Леру поглянути на страшну знахідку. Журналіст звернув увагу на вкрай незвичайну форму черепа і припустив, що, певно, померлий був дуже потворний. На мізинці трупа виблискував жіночий дорогоцінний перстень. Гастон Леру був заінтригований страшною знахідкою і провів своє власне розслідування, в ході якого дізнався, що одним з архітекторів будівлі був чоловік зі знівеченим обличчям. Йому навіть доводилося носити маску, щоб не лякати людей своїм каліцтвом. Цей архітектор був закоханий в одну з хористок. Одного разу він заманив її до своєї домівки та протримав там під замком два тижні, потім несподівано відпустив, а сам зник. Ходили чутки, що він замурував себе в одному з закутків театрального підземелля. Ця історія так вразила Леру, що він поклав її в основу свого роману.

Переглянути фільм можна тут.

P. S. Сподіваюсь, любі мої читачі, ви сповна насолодились переглядом цих чудових музичних фільмів!!! А якщо сподобався фільм, то завітайте до нас у бібліотеку та обов'язково прочитайте книгу, за якою він знятий.

Немає коментарів:

Дописати коментар