середу, 27 січня 2016 р.

7 книжок про братів і сестричок


Сестра - це найкращий друг, 
якого неможливо позбутися.

  Якщо ви вже посміхаєтесь, то, без сумніву, знаєте, про що я. Адже стосунки братиків та сестричок - такі непередбачувані.  Автори цих книжок разом з їхніми героями змусять вас і сміятись, і плакати. Але найважливіше - навчать знаходити спільну мову, розуміти, пробачати і нарешті .. дружити - як би там не було!


 Рекола, Тейя. Еету та потворна Родзинка. – Х. : ПЕТ, 2015. – 64 с. : іл.
   У сім’ї Еету з’явилося немовля. Мама і тато в захопленні від нього, чого не скажеш про Еету. Молодша сестра постійно плаче, привертаючи до себе всю батьківську увагу. Але на боці Еету його Тінь. Вона збільшується щодня. Що робити, якщо пологовий будинок не приймає немовлят назад, а сусідка не рада різдвяному сюрпризу? У книзі «Еету та потворна Родзинка» порушується проблема, з якою стикаються батьки — ревнощі старшої дитини до молодшої. Живий текст, емоційні ілюстрації наповнені гумором і 
приносять радість і маленьким, і дорослим читачам.


Корчак, Януш. Правила життя / пер. з пол. Ю. Попсуєнко; худож. О. Застанченко. - К. : Молодь, 1989. - 318 с. : іл. 
   У цій збірці творів видатного польського педагога та письменника про стосунки головного героя з братом і сестрою та із дорослими зокрема розповідає чудова повість  "Коли я знову стану маленьким". А окремі вислови хлопчика вже давно ходять світом: "Якби дорослі нас запитали, ми б їм багато слушного порадили б. Ми мовчимо тільки тому, що не знаємо, що можна говорити, а що ні". А ще -"Мені здається, що в дорослих якісь інші очі, що вони не так усе бачать, як ми". Тому читайте цю та багато інших розповідей - у "Правилах життя" Януша Корчака.



Бачинський, Андрій. Неймовірні пригоди Остапа і Даринки : повість / худож. Д. Бачинська. - К. : Грані - Т, 2013. - 150 с. : іл.
   Під дією чар старого карпатського мольфара дружні близнята Остап і Даринка потрапляють у минуле.  Щоб побороти його чари, дітям доведеться подолати довгий складний шлях через непролазні хащі карпатських лісів, темні підземелля львівських костелів та неприступні стіни замків, які охороняють древні духи й привиди. Та коли вони разом – їм ніщо не стане на заваді! Ці  історії тато Остапа й Даринки розповів з їхніх слів. А для більшої переконливості Даринка супроводила його розповіді власними ілюстраціями. 



ДіКамілло, Кейт. Як слониха впала з неба / пер. з англ. В. Панченко ; ілюстр. І. Олейникова. - К. : Махаон-Україна, 2010. - 143 с. : іл.
  Десятирічний хлопчик-сирота Пітер мріє знайти свою сестричку. Одного разу він дізнається що йому допоможе...слониха. Пітер не може у це повірити, адже навколо ніяких слонів немає. Але незабаром у місті, де він живе, трапляються дивовижні, неймовірні події. І стається диво!..Чи здійсниться мрія хлопчика? Автор ніби каже нам: "Вірте - і диво станеться! І всупереч усім перешкодам зірки засяють, любов полонить серця, а наприкінці шляху вас неодмінно чекає успіх".


Грімм, Якоб, Грімм, Вільгельм. Казки / худож. І. Бодрова. - К. : Махаон-Україна, 2010. - 109 с. : іл.
   "Ге́нзель і Ґре́тель" - відома казка, записана братами Грімм. Це розповідь про двох дітей — брата та сестру, яких хоче з'їсти відьма-людожерка, що живе в глухому лісі в будиночку із солодощів. Діти рятують свої життя завдяки власній винахідливості. Герої казки «Гензель і Ґретель» неодноразово з'являються у книгах, мультфільмах та серіалах. З ними розроблена навіть комп'ютерна онлайн-гра.




Лущевська, Оксана. Інший дім : для ст. шк. в. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. - 128 с. - (Майже дорослі). 
   А  старшим братам і сестричкам я раджу прочитати книгу «Інший дім». Це повість про страх і сміливість, про поразки і перемоги, про турботи і радість, про складнощі вибору і легкість прощення. Усі ці переживання випадають на долю Полі і Артема, що стоять на порозі важливих життєвих змін. Книжка розрахована на читачів 9-12, 12-14 років, та авторка певна, що старша аудиторія теж знайде щось для себе в «Іншому домі».



Космовська, Барбара. Позолочена рибка : роман / пер. з пол. Б. Антоняк ; худож. оформл. Н. Гайди. - Львів : Урбіно, 2012. - 138 с.
   Безтурботне дитинство Аліції закінчилося, коли розлучилися її батьки. Дівчина думає, що це в її житті найважче випробування. Та, незважаючи на негаразди в родині, Аліція радіє, що у школі в неї з’являється вірна подруга Сара, а в Крушині, куди вона їздить до дідуся й бабусі, на неї чекає перше кохання… До всього, дівчина робить неабиякі успіхи у фотографії і мріє стати професіоналом.
Звістка про невиліковну хворобу 5-річного зведеного братика Фридерика примусить Аліцію по-іншому глянути на життя, у якому міцно переплелися радість і страждання, кохання й ревнощі, співчуття й звичайний егоїзм.


Бережіть своїх рідних


 і розповідайте їм про ці книжки:)


2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. ─▄█▀█▄──▄███▄─
      ▐█░██████████▌
      ─██▒█████████─
      ──▀████████▀──
      ─────▀██▀─────

      Видалити