середу, 3 вересня 2014 р.

Буккросинг у Львові!



Любі читачі! А чи знаєте ви, що з початку липня на двох зупинках громадського транспорту Львова, зокрема на трамвайній зупинці «Русалка Дністрова» та на автобусній зупинці на площі Галицькій (навпроти пам’ятника Данилові Галицькому), активісти проекту «Літературні манелі» встановили спеціальні шафи для обміну книжками за системою буккросинг.





 Буккросинг (англ. bookcrossing) — це хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж і близький до флешмобу, суть якого полягає в безкоштовному обміні книжковою продукцією. Так тепер кожен охочий може взяти книгу із книжкової шафи та прочитавши її, покласти назад, щоби й інша людина могла її прочитати.


Кожна книжкова шафка вміщує більше 100 різноманітних книжок художньої, довідкової, юридичної літератури, журналів, видань іноземними мовами. Тут є твори як сучасних українських письменників — Іздрика, Андруховича, так і класиків — Ремарка, Мольєра, О. Генрі та ін. На шафках встановлений кодовий замок для захисту від вандалів та різноманітних недобросовісних читачів. Його можна знайти в соцмережах на сторінках спільноти «Літературні манелі» та на сайті буккросингу http://bookcrossing.net.ua/. Крім того, на сайті можна знайти повний перелік книг, поділитися думками та враженнями від книжки, або історією її подорожей. Для того, щоб долучитись до буккросингу, потрібно залишити книги на останній поличці шафки. Активісти проекту «Літературні манелі» кожен вечір забирають нові книги на реєстрацію, наклеюють на них спеціальні наліпки, а потім знову повертають на полички. За правилами книгу не можна затримувати довше, ніж на два тижні.



Немає коментарів:

Дописати коментар