понеділок, 26 лютого 2024 р.

Леся. Мандрівний клубочок

25 лютого - день народження Лесі Українки. Хотілось би відзначити одне з кращих біографічних видань для дітей про геніальну письменницю - книгу Наталки Малетич «Леся. Мандрівний клубочок» (видавництво "Портал"). Це надзвичайно цікава розповідь про видатну українку з маловідомими фактами її життя. 
Що любила Леся Українка, чим захоплювалася? Чому сумувала і кому писала свої листи? Скільки знала мов і як навчалася? Який любила одяг? І чому багато мандрувала? 
Перед нами постає Леся, яку рідні у дитинстві кликали ніжно Лося - Лоруся - Леся, а ще Зея - Зеїчка - Зеїсок. Вона ж себе називала boule vagabonde (з фр. «клубок-мандрівник»). Дізнаємося про Лесю, як самокритичну, дотепну, турботливу, саможертовну, принципову жінку, Лесю, яка отримала якісну домашню освіту, знала десять іноземних мов, дуже любила музику і добре грала на фортепіано. 
Можна багато розповідати про геніальну поетесу, ми ж пропонуємо переглянути віртуальну виставку за книгою Наталки Малетич. А саме видання можна почитати в нашій Леотеці.








Немає коментарів:

Дописати коментар