середу, 24 січня 2024 р.

Українські книги-ювіляри 2024

Наш тур "Книгами-ювілярами 2024" триває. У попередньому дописі ми розповідали про стародруки 16-17 століття, сьогодні ж нашу естафету підхопили видання українських класиків та сучасників. 
Чимало видатних творів отримали своє сценічне втілення на театральних сценах України, а також збагатили українське кіномистецтво. До прикладу: славетна п'єса "Наталка Полтавка" написана 205 років тому, а й досі є шанованою й популярною. З часу публікації "Мина Мазайла" минуло 95 років, а висвітлені автором проблеми залишаються злободенними (бо й досі не перевелися манкрути "мазєніни"). Уже 55 років правдивим дороговказом з виховання щасливої дитини служить книга великого педагога В. Сухомлинського "Серце віддаю дітям". А без "Крамнички тітоньки Мальви" Сашка Дерманського (10 років з часу видання) українська дітвора й не уявляє Різдва. 
Звісно, тут згадка лише про декілька видань. Більше інформації про книги-ювіляри дивіться у нашій добірці. Переконані, що у ній знайдуться й ваші улюблені твори, які захочеться перечитати)



Немає коментарів:

Дописати коментар