середу, 6 липня 2022 р.

Усі дитячі книжки – і для дітей, і для батьків! (Оксана Лущевська)


Сьогодні у нашій рубриці #книжковий_промокод — відома черкаська письменниця й перекладачка Оксана Лущевська, яка нині мешкає й працює в США. Дитячі книжки Оксани Лущевської неодноразово входили в короткі списки конкурсів «Книга року BBC», «ЛітАкцент року» та високо оцінювалися експертами Простору української дитячої книги «БараБука». Авторка активно спілкується з читачами в українських школах і бібліотеках як по скайпу, так і під час відвідування України.
У Леотеці є чимало книг Оксани Лущевської ➡ (електронний каталог). Тож пропонуємо знайомство з деякими виданнями, які наша книгозбірня отримала за програмою від Український інститут книги.

«СЕМ, БЕЗ ПРОБЛЕМ» – ця книга є чудовим поєднанням серйозної та складної теми і веселої манери оповіді, гарного гумору й легкого настрою. Головний герой — хлопчик Семен — мріє бути бальником, і йому це добре вдається. Але його батько вважає бальні танці не достатньо мужнім заняттям, тож віддає сина на боротьбу. Із цього починається історія з труднощами, переживаннями, жагою мети і між цим усім ще й першою симпатією…

«101 МАЯК» (у співавторстві Дзмітрия Бандаренка). Уява та мрії – найкращі супутники сну. Образ маяка – це символ безпеки та надії, це ланцюжок, що з’єднує нас із домівкою. Блукаючи у фантазійних сновидіннях, головний герой книжки Захар зупиняється біля маяка. Точніше, біля 101 маяка, які придумали автори книжки (хоча художниця Оксана Драчковська, щоб усіх заплутати, намалювала їх силу-силенну))). Коли тато приходить до Захара, то бачить, що син не спить, і пропонує перевірений метод. Як ви уже зрозуміли, це лічба.

«ПОРИ РОКУ» - спекотне сонце та пікнік у парку, а тоді дощ і темні хмари? Льодяні бурульки та збір урожаю? Так, все правильно! Це подорож Леся, Елі та їхнього котика Ельфа порами року. У кожній на них чекають веселі пригоди! Дитина дізнається чим характерний кожен місяць, пограється в цікаву забаву, потренує кмітливість, ознайомиться з властивостями предметів завдяки загадкам, погортає яскраві, добрі й насичені ілюстрації.

«ДИТЯЧИЙ САДОК» - Що таке дитячий садочок? Це найкращі друзі, найдобріша вихователька і найвеселіші пригоди. Саме тому мавпочка Рузя обожнює сюди ходити. Адже у садку є стільки цікавих занять! Спроектувати літак чи сходити у ляльковий театр? Ліпити з пластиліну і пити найсмачніше какао? Це все можна у дитячому садку!

Більше про письменницю:

методико-бібліографічний покажчик на сайті бібліотеки «Сем, без проблем» Оксана Лущевська 


Немає коментарів:

Дописати коментар