четвер, 22 липня 2021 р.

"Люби і роби, що хочеш", - Катерина Бабкіна


22 липня народилася українська письменниця з Івано-Франківська Катерина Бабкіна. Її діяльність багатогранна: творить поезію й прозу, знімає фільми, перекладає та займається громадською діяльністю. 
Своє покликання до письменництва сформулювала так: «Писання – це спосіб взаємодії зі світом, який в якихось людей прошитий за замовчанням».
Радимо познайомитися з книжками Катерини Бабкіної, які є у фонді нашої Леотеки:

«Гарбузовий рік» – перша дитяча книжка письменниці, яка складається з шести невеличких історій про мешканців міського саду. Авторка розповідає про важливість природи та наголошує на необхідності уваги до інших – людей, рослин, тварин і навіть речей.

«Шапочка і кит» — це історія про онкохворого хлопчика Шапочку, який… подружився з китом, котрий любить їсти його несмачні таблетки. Ілюстрації до цієї історії, як і до попередньої книжки створила талановита художниця Юлія Пилипчатіна.

«Лілі, яка потоваришувала з вірусами та здійснила їхню найбільшу мрію» — книжка про вакцинацію і навіщо потрібні щеплення. А також цікаві ігри та корисна інформація про те, як захиститися від інфекцій та бактерій.

«Мій дід танцював краще за всіх» — серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя.

«Заговорено на любов» — збірка віршів, де поетеса зачіпає теми, знайомі кожному: відносини між закоханими людьми, між батьками та дітьми, теми війни, миру, любові та життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар