вівторок, 5 червня 2018 р.

Наше ставлення до... ПРИРОДИ!



Трава, роса, квіти і сонце! Як приємно споглядати і милуватися цією красою, яка довкола нас! Природа України подарувала нам неймовірні краєвиди карпатських гір, безкраї  полонин і степів, повноводні ріки та озера. У кожному куточку нашої країни можна знайти багато гарних місць і помилуватися прекрасними пейзажами. Природу потрібно не тільки любити, але й берегти, шанобливо до неї ставитися!

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Кожен для себе має віднайти свій шлях для збереження довкілля.

Уже декілька років працівники бібліотеки реалізовують проект "ЕкоБібліотека" Для наших читачів було проведено безліч заходів на екологічну тему, бесід, презентацій, екологічних читань, майстер-класів. Впевнений, що після таких зустрічей наші читачі засвоять, як важливо берегти природу! 

А цьому допоможуть ще й видання на екологічну тему))

Єгорушкіна, Катерина. Арчі : екоказка / Катерина Єгорушкіна ; намал. Олена Власюк. - Київ ; Івано-Франківськ ; Дрогобич : Бюро УГКЦ з питань екології, 2017. - 16 с. : іл.
Як дбати про нашу планету Земля та відповідально ставитися до неї? Про це охоче ділиться своїм досвідом песик Арчі із однойменної екоказки. Збираючи пластикові пляшки, він навчає людей дбати про чистоту довкілля, оберігати ліси, дбати про рослин і тварин, прагне зробити світ чистішим та кращим. Як зазначила автор книги Катерина Єгорушкіна: «Для дитини казка – це її повсякденне життя, тому саме через цікаву історію вона може засвоїти багато важливих уроків без нудних повчань. Важливо спонукати дітей і дорослих дбати про чистоту нашої Землі, і в цьому допоможе екоказка».

Зберегти ліс : для дітей мол. шк. віку / укл. Ганна Булгакова. - Харків : Ранок, 2017. - 48 с. : іл. - (Екокнига).
Ця книга про те, як треба берегти ліс! Як раціонально використовувати лісові багатства! У книзі вміщено захопливі завдання та  корисна інформація,  а ще  знайдеться місце для творчості. Дане видання є переможцем Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року 2017» у номінації «Лідер літа»!

Рока, Нурія. Три "П": повторне використання, помірність, переробка / Нурія Рока ; пер. з англ. О. Радчук ; іл. Р. М. Курто. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2013. - 36 с. : іл.
 Повторне використання, помірність, переробка — три важливі складові на літеру «П», які навчать турбуватися про Землю та довкілля загалом. Помірне використання природних ресурсів допоможе зберегти землю, на якій живемо, чистою, а воду, яку п'ємо, — свіжою. Повторно використовувати - це також чудова ідея, наприклад, знайти нове застосування речам, які уже хотіли викинути. А ще можна і потрібно переробляти папір, консервні банки, скляні пляшки, якщо помістити  усе це в  спеціальні контейнери, звідки їх заберуть і перероблять на нові та корисні речі. Три «П» — хороший спосіб зробити нашу планету чудовим місцем для життя. А книга підкаже, як це здійснити. 

Що можна зробити для довкілля!

  • Не викидати сміття, де заманеться! Старатися донести його до контейнера.
  • Після відпочинку на природі, обов'язково прибирати за собою усе сміття і викинути його у найближчий сміттєвий бак.
  • Відпрацьо­ва­ні бата­рей­­ки, енерго­збе­рігаючі та люмінесцен­тні лам­пи, термометри здавати у певні пункти прийому для безпечної утилізації.
  • Використовувати папір з обох боків. Надруковані або списані з одного боку аркуші знадобляться для чернеток.
  • Віддати непотрібні речі у дитячі будинки або віднести у контейнери для збору, які розміщені по цілому Львову спільнотою «Емаус-Оселя».
  • Користуватися еко-торбою – це модно і корисно для природи! Для пакування продуктів в магазині, якщо є така змога, не брати пластикові пакети, а обирати матеріали, що розкладаються швидше – папір, картон.
  • У приватному секторі – зробити компостну яму або купу для утилізації сміття і решток їжі. 
Бережімо нашу природу!

Немає коментарів:

Дописати коментар