четвер, 25 січня 2018 р.

Улюблені іграшки





У Вашої дитини є улюблена іграшка? А чи знайте Ви історію її створення? Бібліо-Граф розповість Вам про  найзнаменитіші забавки світу.




ВІННІ ПУХ
Вінні Пух - один із найвідоміших героїв дитячої літератури XX століття. Цей іграшковий ведмедик - персонаж творів Алана Александра Мілна. Вінні - реальна іграшка сина письменника Крістофера Робіна, названа на честь ведмедиці Вінніпег, яка жила у 1920-му році у Лондонському зоопарку.
Перші 10 розділів про плюшевого ведмедика  вийшли у книзі «Вінні Пух» 1926 року, а у 1928 році у виданні «Хатка на Пуховій Галявці» було вміщено решту 10 оповідань про Вінні Пуха та його друзів. Відтоді ведмедик Вінні Пух став улюбленим героєм для дітей усього світу.
Є два варіанти екранізації книги А. Мілна. У СССР мультфільм про Вінні Пуха вперше вийшов на екрани у 1958 році за переказом Бориса Заходера. Американська компанія Дісней у 1961 році випустила відразу декілька серій мультфільму.


Мульфільми 
 
Назва: Вінні Пух (Winnie the Pooh)
Рік: 2011
Країна: США
Жанр: анімация, сімейний
Режисер: Стів Андерсон, Дон Холі
Тривалість: 01:03:03

Назва: Вінні Пух і день турбот
Рік: 1972
Тривалість: 20 хв.
Жанр: анімація, сімейний.
Країна: СССР.
Режисер: Федор Хитрук. 
Книги





Вінні та його друзі. Лісові пригоди / Disney ; з пол. переказала М. Чорновіл. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 32 с. : іл. - (Вже читаю!).







Вінні та його друзі. Скарби Великого Лісу / Disney ; з пол. переказала М. Чорновіл. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 64 с. : іл.








ЛЯЛЬКА БАРБІ
Барбі - є улюбленою іграшкою маленьких дівчаток, а нині ще й об'єктом, який часто колекціонується дорослими людьми. Барбі створила американка Рут Гендлер у 1959-му році і назвала її на честь своєї доньки Барбари.
Перша Барбі коштувала всього три долари, вона була одягнена у чорно-білий в смужку купальник (сукні для ляльки слід було купувати окремо), у неї було світле волосся та чорні очі. Спочатку покупці поставилися до новинки трішки з насторогою - у ті часи лялька виглядала досить зухвало, проте, незабаром вона стала неймовірно популярною серед школярок. У продажі з'явилося безліч костюмів та аксесуарів для Барбі. Зовнішній вигляд ляльки постійно змінювався, з'явилися: Барбі-співачка (1961), Барбі-медсестра (1961), Барбі-стюардеса (1966), Барбі-космонавт (1965), Барбі-кандидат у президенти (1991)… У 1980 р. фірмою «Mattel» була представлена колекційна серія «Ляльки світу» - до неї увійшло понад двадцять Барбі у національних костюмах різних країн. Щороку оновлюється колекція одягу для ляльки. 

У наші дні продукція Барбі різноманітна. Існує безліч моделей знаменитої ляльки та її рідних і знайомих, величезна кількість аксесуарів, продаються комп'ютерні ігри про Барбі. У 2004 р. був знятий мультфільм «З Барбі у головній ролі», згодом вийшло ще більше 20 анімаційних фільмів про пригоди Барбі. Систематично з'являються нові форми ляльки, які мають різні відтінки шкіри, варіанти кольору очей і зачіски.

Мультфільми

Назва: Барбі та цуценята у пошуках скарбів
Рік: 2015
Країна: США
Жанр: анімація, сімейний
Тривалість: 75 хв.


Назва: Барбі та команда шпигунів
Рік: 2016
Країна: США, Канада
Жанр: анімація, сімейний
Тривалість: 75 мин

Книги




Барбі = Barbie. Я можу бути... вершницею / з англ. переказала В. Левицька. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 32 с. : іл. - (Я можу бути).

 





Барбі = Barbie. Я можу бути... кондитером / з англ. переказала В. Левицька. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 32 с. : іл. - (Я можу бути).









Барбі = Barbie. Я можу бути... ветеринаром / з англ. переказала В. Левицька. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 32 с. : іл. - (Я можу бути).






ТАЧКИ
Улюблена дітьми історія про Блискавку Маквіна облетіла увесь світ. Кілька серій повнометражного мультфільму вже побачили мільйони глядачів. Дія мультфільму відбувається у світі, населеному автомобілями та іншими транспортними засобами. Перший фільм вийшов у 2006 році, згодом з'явилося продовження мультфільму "Тачки 2", у якому Блискавка із друзями вирушає у навколосвітню подорож і бере участь у найвідоміших перегонах, у "Тачки 3"  Маквін повертається у великий спорт.
Серед діточок, які люблять мультфільм «Тачки», іграшка Блискавка Маквін є однією із найпопулярніших. І це не дивно, адже червона спортивна машинка - це головний герой всієї серії мультфільмів про автомобілі. Кожна дитина знає, що Блискавка Маквін - найшвидша серед машин і кожен хотів би володіти такою іграшкою.

Мультфільми
Назва: Тачки
Рік: 2006
Країна: США
Жанр: комедія, мультфільм
Режисер: Джон Лесетер
Назва: Тачки 2
Рік: 2011
Країна: США
Жанр: комедія, мультфільм
Режисер: Джон Лесетер, Бред Льюїс
Назва: Тачки 3
Рік: 2017
Країна: США
Жанр: комедія, мультфільм
Режисер: Браян Фі

Книги






Тачки. Знайомство з тачками / Дісней ; Піксар ; з англ. переказала М. Чорновіл. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 49 с. : іл.







Тачки 2. Гран-прі світу / Disney ; PIXAR ; адапт. Л. Марсолі ; ілюстр. К. Ла Велла Еган, С. Тіллі, Е. Філліпсона. - Київ : Егмонт Україна, 2011. - 64 с. : іл.









ЛЕГО
LEGO - це конструктор, до якого входять кольорові блоки, колеса, фігурки людей, тварин, птахів та інші деталі за допомогою яких можна скласти будь-які речі.
У дитячому конструкторі втілено ідеєю модульності, яка наочно демонструє дітям, як можна вирішити деякі технічні питання (зокрема, збирання, ремонт і розбирання техніки). 
Набори LEGO випускає група компаній The Lego Group, головна база якої знаходиться в Данії. Компанію заснував у 1932 році Оле Кірк Крістіансен. У данському місті Біллунн знаходиться найбільший Леголенд у світі - місто, яке цілковито збудовано з конструктора LEGO.


Мультфільми

Лего Ніндзяго: Мастера Кружитцу
Рік: 2011
Країна: Канада, США
Тривалість: 30 хв.

Лего. Фільм
Рік: 2014
Країна: Австралія, США, Данія
Тривалість: 100 хв.

А які улюблені іграшки є у ваших дітей?

2 коментарі: