вівторок, 26 квітня 2016 р.

Підозрювані - усі! Детективи від українських авторів


  Увага! Я розпочинаю відкрите слідство у справі героїв книжок, чиє життя насправді схоже на детектив з карколомними пригодами, справжнісінькими розслідуваннями, небезпечними пошуками загадкових предметів і незнайомцями, котрі допомагають розкрити таємницю. Кмітливість, розум, наполегливість і допитливість повинні бути обов'язковими характеристиками головних героїв цих книг. І ось підозрювані:


Автор: Всеволод Нестайко
Назва: Неймовірні детективи
Видавництво: Країна Мрій
Рік видання: 2011

Звичайні київські школярі ніколи не думали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини. Проте хіба можна лишатися осторонь, коли поруч коїться неймовірне? А ще, коли в розслідуваннях беруть участь такі креативні капітани міліції?.. Надзвичайно цікаві повісті відомого письменника Всеволода Нестайка запрошують читачів опинитися віч-на-віч із дивовижним. 



Автор: Марина та Сергій Дяченки
Назва: Пригоди Марійки Михайлової
Видавництво: Теза
Рік видання: 2005
Ледь не кожен другий у дитинстві мріє бути детективом. А Марійка Михайлова не знає, як від цього відкараскатися, бо, не зважаючи на дуже юний вік, є найкращим детективом у своєму місті. Вона відмінниця і вчиться у третьому класі. Твір не просто нагадує про Шерлока Холмса, а є наче його дитячою версією у жіночому варіанті. Марічку можуть розбудити о третій ночі чи забрати з пляжу, або не дати підготуватися до контрольної. Заради справи вона може прогуляти школу чи знехтувати канікулами, щоб розкрити новий злочин. Ось таке у неї життя!


Автор: Леся Воронина
Назва: Суперагент 000
Видавництво: Тезис
Рік видання: 2004
Незламний Суперагент 000 Гриць Мамай розплутує найзагадковіші злочини, перемагає найпідступніших ворогів і рятує світ від неминучої загибелі. Книга сповнена цікавими пригодами, блискучим гумором та іронією. У своєму зверненні до читача на початку книги Леся Воронина пише: «Вважаю, що людина, котра надто серйозно ставиться до себе і не вміє подивитися на світ з усмішкою, стає нудною і лютою. А ще мені дуже хотілося, щоб усім, хто читатиме «Суперагента 000», було весело!». 


Автор: Андрій Бачинський
Назва: Детективи в Артеку
Видавництво: Видавництво Старого Лева
Рік видання: 2014

Герої повісті під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захопливих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей.




Дивний детектив

   Історії під такою назвою увійшли до відомої серії видавництва «Грані-Т». Оскільки вони написані для старших читачів, тут усе дещо серйозніше, але не менш цікаво:


Автор: Євгенія Кононенко
Назва: Бабусі також були дівчатами
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2010

Несподівана родинна історія, яку потроху «розплутують» сучасні підлітки, починає впливати й на їхні не менш заплутані стосунки.
Виявляється, інколи необхідно уважно придивитися до того, що пережили і як вчинили твої рідні за півстоліття до твого народження, аби зрозуміти, як жити тут і зараз. Відома українська письменниця продовжує оповідати про сучасність, у якій молодим буває непереливки, коли вони відкривають логіку подій і формують свої уявлення про добро і зло.


Автор: Богдан Жолдак
Назва: Коли генії плачуть
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2009
0

Володько і Яринка – звичайні діти з майбутнього. Проте на їхню долю випадають незвичайні пригоди. Чого лише вартий порятунок цілої планети, коли ти вчишся у 5-му класі! Відважність, кмітливість і гумор – ось що веде до перемоги в найскладнішій ситуації.
Захопливі подорожі, небезпечні злочинці, а ще велике кохання, яке здатне пройти випробування часом і простором…


Автор: Олесь Ільченко
Назва: Чорне озеро кохання
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2009

Велике місто завжди сповнене пригод і небезпек. І несуттєво, де відбувається дія – на околицях чи в самісінькому центрі. Якщо таємниче зникнення підлітка серед білого дня ще вкладається в межі реальності, то що ви скажете про справжнісіньку відьму? Дві загадки, дві справи для слідчого Сергія Зеленського. Чи розгадає він їх? Відповідь шукайте на сторінках «Дивного детективу» від Олеся Ільченка.


Автор: Андрій Кокотюха
Назва: Колекція гадів
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2008
0

Коли розум і сила не просто знаходять спільну мову, а й стають партнерами, - жди успіху. Навіть якщо доводиться протистояти не кому-небудь, а директору власної школи, який і без того має на тебе зуб. Навіть якщо для того, аби подолати зло, мусиш на якийсь час прикинутися злодієм чи зрадником. Навіть якщо в ході розслідування стикаєшся віч-на-віч зі страшним заморським гаддям... Та юні шукачі пригод, герої чергових повістей Андрія Кокотюхи з серії «Дивний детектив», успішно долають і ці випробування.


Автор: Андрій Кокотюха
Назва: Клуб Боягузів
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2008
0

Літня подорож до Львова приносить нові враження, нових знайомих і… нові пригоди. Цього разу нашим героям доведеться розплутувати загадку Клубу Боягузів – таємничого об'єднання, яке виявляється… Проте не будемо розкривати всі секрети… Та на цьому пригоди не закінчуються. Адже залишається ще так багато літа! Що б ви зробили, якби випадково врятували дочку мільйонера, яка, втім, виявляється не зовсім дочкою і, здається, веде якусь свою гру… Заплутані історії, захоплююча інтрига та добрий гумор – усе це ви знайдете в нових детективних історіях Андрія Кокотюхи.


Автор: Андрій Кокотюха
Назва: Мисливці за привидами
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2008
0

От і все. Переполох ґарантований! Але розкриття таємниці страховиська потребує надзвичайної кмітливості, точності в розрахунках і залізної логіки, якою володіють лише справжні мисливці за привидами.



Автор: Андрій Кокотюха
Назва: Страшні історії
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2008

Ледве встигли наші герої-детективи відновити справедливість у світі, допомагаючи відшукати вкраденого собаку, як тут же, немов за законами казково-детективного жанру, опинилися в Карпатах, де на них уже чекали куди цікавіші пригоди.


Автор: Андрій Кокотюха
Назва: Полювання на Золотий кубок
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2008
0

Врятувати Золотий кубок вони можуть. Але для цього потрібно нікому нічого не казати, забути про давні образи та ворожнечу, і головне – самим стати злодіями. Нехай навіть і з найкращих переконань… Чи вдасться Максимові й Денису випередити злодіїв? Чи зуміють вони врятувати Золотий кубок? Чи врятуються самі від злодіїв, котрі почнуть полювання вже на них? Читайте цей захоплюючий детектив. Несподівані повороти – на кожній сторінці!


Автор: Наталія Шевченко, Олександр Шевченко
Назва: Привид у Домі Гукала
Видавництво: Грані-Т
Рік видання: 2009
0

Пригоди, які нам доведеться пережити в цій книжці разом із Командою Мрії, по-справжньому небезпечні. Не лише сучасні злочинці, підступні викрадачі заморського птаха, а й моторошні примари з минулого опиняються тут на шляху четвірки «мрійливих» друзів та їхнього безстрашного поросяти Кабачка. Проте юні детективи мають на те раду: здоровий глузд, почуття гумору і… завжди дієвий метод провокації.




P.S.: на це розслідування мене надихнула виставка абонементу відділу обслуговування учнів – читачів 5 – 9 класів. Як я уже не раз переконався, туди завжди потрапляють особливо цікаві книжки!




 Запрошую до книжкових пошуків і вас!
Щиро,
Бібліо-Граф

Немає коментарів:

Дописати коментар