вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Як навчитися малювати?


Може, не кожен у цьому зізнається, але більшість людей, особливо діти, дуже хотіли б навчитися малювати! Та багато хто думає, що це занадто складно, що він далеко не з роду Пабло Пікассо. Звичайно, намалювати справжній портрет чи гірський пейзаж може тільки досвідчений художник, але відтворити зображення кішки чи хатинки поетапно під силу кожному. Всі ми талановиті, і якщо вчитися малювати, особливо з дитинства, то цілком можна розвинути ці здібності. Почніть малювати спочатку нескладні малюнки простим олівцем, поступово переходячи до зображення людей, тварин, пейзажів. Коли освоїте техніку малювання олівцем, можна буде перейти до малюнків фарбами. 
Що ж, до роботи! 


Женя Житник "Школа малювання"
докладні інструкції, поетапні схеми. - Х. : Школа, 2011. - 96 с.

   Наше завдання — навчитися малювати послідовно й успішно, отримуючи від процесу та результату малювання задоволення й позитивні емоції. Ця книга створена саме з цією метою. Її автор  — Женя Житник — вельми талановита й популярна українська художниця. Малюки всієї країни із захопленням читають і розглядають ілюстровані нею книжки Наталі Забіли, Всеволода Нестайка, Грицька Бойка, Ганни Чубач, Леоніда Куліша-Зіньківа та багатьох інших. Отже, це дійсно ефективний і корисний посібник, створений справжнім професіоналом — людиною, яка любить дітей і любить малювати.


Ірина Морозова "Я люблю малювати : 33 техніки малювання" 
Х. : Фактор, 2013. - 111 с. : іл.


   Книга "Я люблю малювати" стане чудовим помічником і для дітей, і для дорослих - для всіх, хто любить малювати або хоче цьому навчитися. У виданні описані тридцять три різні техніки малювання. Освоївши їх, художники-початківці  зможуть експериментувати, удосконалювати свої творчі навички, створювати оригінальні картини.


Фіона Вотт "365 ідей для малювання"
К.: Країна Мрій, 2011. — 128 с.: іл.

Вотт Фіона. 365 ідей для малювання



   Ідеї для всіх, хто полюбляє замальовувати останні сторінки шкільних зошитів! Віднині кожен може додати до свого таємничого портфоліо аж 365 нових ідей. Більше того, пропонуємо перенести своє мистецтво на аркуш альбому, адже ці малюнки має бачити кожен - вони справді надзвичайні!


"Школа малювання"
К. : Країна мрій, 2009. - 144 с. : іл.




   Ця книжка для тих, хто дуже хоче навчитися основ малювання. Автор пропонує маленькому художнику-початківцю спробувати копіювати дерева, листя, овочі та фрукти, а також виконувати складніші малюнки - зображувати будинки, тварин і людей. Згодом учень не лише копіюватиме, а й зможе імпровізувати, поєднуючи окремі малюнки в цікаві сюжети.

Марина Антипова
 "Школа малювання. Казкові персонажі" 
К. : Країна мрій, 2011. - 143 с. : іл. 




   Завдяки кіно, мультиплікації і, звичайно ж, перш за все - літературі, у нас з'являється безліч улюблених героїв. І всіх їх так хочеться намалювати! Автор цієї книжки допоможе маленькому художнику навчитися зображати улюблених персонажів.

"Енциклопедія малювання"
К. : Перо, 2007. - 128 с. : іл.


  Ця книга є поетапним та вичерпним посібником з малювання олівцями, фломастерами та фарбами. Докладні, зрозумілі описи допоможуть вам швидко та легко опанувати техніку малюнка та розфарбовування найрізноманітніших предметів: від людей і тварин - до динозаврів і будівель. Книга призначена для юних художників з різними рівнями підготовки. Художники-початківці ознайомляться з базовою технікою малюнка. А якщо ви вже вмієте малювати, корисні поради з цієї книги допоможуть вам удосконалити свою майстерність.

"Академія малювання"
Донецьк : Глорія Трейд, 2012. - 287 с. : іл.


   Ця книга допоможе освоїти малюнок, живопис, науку про колір, роботу з різними художніми матеріалами. Уміння малювати розвине творчі здібності, увагу та уяву. Зрозумілий виклад матеріалу, поетапність і чудові ілюстрації дадуть змогу з легкістю засвоїти матеріал і самостійно досягти бажаного результату.




Вам також буде цікаво:

Уроки малювання

Як малювати тварин

Немає коментарів:

Дописати коментар