четвер, 3 вересня 2015 р.

Як обрати книжку для читання, або Форум видавців, Бібліотечний форум та Бібліотека


   Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» – одна з найважливіших і найочікуваніших книжкових та культурних подій. 
Але як не розгубитися, не втомитися та придбати книжку, яка насправді сподобається? Порадити можна багато - насамперед завчасно подивитися анонс заходів http://bookforum.ua/, щоб побувати на презентаціях книг і зустрітися з відомими письменниками (ще й взяти автограф при нагоді). Вже на місці - переглянути зміст, звернути увагу на читацьке призначення.. Часто читачі обирають нову книгу одного з улюблених (отже, перевірених) авторів, питають порад у представників видавництва або ще в якийсь інший спосіб. Словом, серце вам підкаже. Підкаже, якщо зможете проштовхнутися у натовпі, зосередитися й абстрагуватися від шуму. Бо що не кажіть, а Міжнародний книжковий «Форум видавців» - подія популярна.
   Якщо ж запрагнете трохи спокійнішої атмосфери, то в рамках згаданого Форуму Львівська обласна бібліотека для дітей прийматиме успішних письменників та видавців у себе. Повідомлення дивіться на сайті та в соцмережах.
   До речі, у межах «Форуму видавців у Львові» відбудеться VІ Львівський бібліотечний форум (8-12 вересня 2015 р.). Цьогорічна тема - «Бібліотек@ - стратегія розвитку». Фахівці обговорюватимуть актуальні проблеми розвитку бібліотечної справи, відбуватимуться тренінги та майстер-класи. Бібліотекарі навчаються для того, аби покращити роботу бібліотек для вас, мої любі читачі.


А як же вибирати книгу для читання у бібліотеці? 
Ось 7 найпоширеніших та найдієвіших способів:
Спосіб № 1: на книжковій виставці
Спосіб № 2: в електронному каталозі (тут і книги, і статті, і навіть диски!)
Спосіб № 3: обрати книгу з полиць відкритого доступу
Спосіб № 4: у картотеках, де картки з назвами книг підібрані за окремими темами, або розставлені за галузями знань
Спосіб № 5: у бібліографічних покажчиках - це видання з корисними списками книжок, а також матеріалів з періодики 
Спосіб № 6знову ж таки - побувати на презентації книги
Спосіб № 7: звернутися до бібліотекаря


Хороша книга завжди знайде свого читача. 
А щоб це сталося швидше - 
завжди ділімося з друзями своїми 
враженнями від прочитаних книжок!

1 коментар:

  1. Можу порадити також дитячі журнали, наприклад Пізнайко. На відміну від книжок, в ньому містяться різні завдання на розвиток логіки у дитини, розмальовок та настільних ігор. Сама передплачую для доньки вже декілька років, добре те, що він є в різних вікових категоріях, що досить зручно. Раджу!

    ВідповістиВидалити