четвер, 21 травня 2015 р.

ТОП-100 найзнаменитіших особистостей України і світу



Вони знамениті, талановиті, привабливі, непередбачувані. Ними захоплюються, їхній приклад прагнуть наслідувати. Скрізь, де б вони не були, на них чатують папараці. Ледь не кожен їхній крок відомий широкому загалу. І все одно ці люди не перестають нас дивувати. Такі вже вони — відомі особистості України та цілого світу...



  Ігор Шаров "100 видатних імен України"
Київ : Видавничий дім "Альтернативи", 1999. - 503 с.

Унікальна книга кандидата історичних наук, народного депутата України Ігоря Шарова репрезентує сто славетних імен України, які є гордістю, славою, духовним надбанням нації. Умовно кожен матеріал складається зі стислого біографічного викладу, нарисового огляду життєдіяльності або ж опису певного, визначального періоду життя. Довершує цей образ цитатний ряд — як вислови самого героя оповіді, так і думки про нього. Видання зорієнтоване на широкий загал читачів.





Ігор Чорновол "100 видатних львів'ян"
Львів : "Тріада плюс", 2009. - 448 с.

До книги увійшли сто есеїв про видатних львів'ян ХІХ — ХХ ст. — австрійців, вірмен, євреїв, поляків, українців, мусульман   імена яких записані на скрижалях світової історії та культури. Значна частина персоналій героїв книги досі була знана замало. Есеї публікувалися на шпальтах "Львівської газети" в рамках рубрики "Люди Львова" впродовж 2004 — 2008 рр. Книга щедро ілюстрована. Призначена вчителям, студентам, історикам та всім шанувальникам минулого Львова.




Іван Яремко "100 персон львівського спорту"
Львів : "Тріада плюс", 2010. - 387 с.

До книги увійшли розповіді про представників львівського спорту — спортсменів, тренерів, керівників, журналістів, які своїми успіхами принесли спортивну славу нашому місту. Автор хотів залишити пам'ять не тільки про зірок світового спорту, але й про маловідомих нині персон, знаних попереднім поколінням львів'ян. Книга щедро ілюстрована рідкісними світлинами, а також цікавими дружніми шаржами з колекції автора, багато з яких підписані героями малюнків. Книга унікальна тим, що вперше в Україні в одному виданні зібрано таку кількість знаменитостей спорту, і може бути цікава не тільки історикам, вчителям чи тренерам, але й широкому загалу прихильників спорту.



Іван Яремко "100 футболістів Львова : персони львівського футболу"
Львів : "Тріада плюс", 2012. - 379 с.

Книжка продовжує серію "Львівська сотня", в якій розповідається про представників львівського футболу — футболістів, тренерів, суддів, президентів клубів — людей, відданих найпопулярнішій грі мільйонів у світі. Книжка не є енциклопедією чи довідником, не містить статистичних даних, але наповнена персонами, які минулого століття запам'яталися прихильникам футболу нашого міста і залишили по собі вдячний слід. Книжка ілюстрована світлинами — відомими і вперше друкованими, дружніми шаржами з колекції автора, що налічує тисячі малюнків.


Анастасія Руда "1000 зірок шоу-бізнесу"
Київ : "Школа", 2006. - 256 с.

У цьому виданні серії "1000" зібрано цікаві розповіді про найяскравіших представників світу шоу-бізнесу — рок- і поп-музики, кіно, моди, спорту, літератури тощо. З книжки Ви дізнаєтеся про життя, творчість і досягнення цих людей, а також вичитаєте чимало досі невідомих широкому загалу, а часом навіть сенсаційних фактів їхніх біографій. Серед світових "зірок" є і наші співвітчизники, знані далеко за межами України.

2 коментарі:

  1. Для любителів української літератури можу порадити літературно-художній журнал Дніпро. Журнал орієнтований на смаки сучасного читача, та має такі рубрики: проза, сучасна українська поезія, драма та багато інших.
    Також, в ньому публікуються багато сучасних українських авторів.
    Сама виписую, і вам раджу!
    http://www.dnipro-ukr.com.ua/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, чудовий журнал. І бібліотека теж його передплачує. Тому хто не придбав - ласкаво просимо в читальний зал!

      Видалити