вівторок, 10 березня 2015 р.

Улюблена книжка з улюбленого роману, або Що читають у книжках?

      Виявляється, про цікаві видання можна довідатися не тільки з добірок Бібліо-Графа! 
   Іноді нас може зацікавити книжка, яку читав... літературний герой іншої книжки:
  • Джен Ейр із роману Шарлотти Бронте подобались "Мандри Гуллівера" Джонатана Свіфта: "Цю книгу я перечитувала знову і знову. Я була впевнена, що там розповідається про справжні події, що ліліпути і велетні дійсно живуть на землі, і я анітрохи не сумнівалася, що колись мені вдасться здійснити далеку подорож, і я побачу на власні очі мініатюрні долини і дерева, крихітних чоловічків, корів, овець і птахів одного з цих царств, а також високе, як ліс, колосся, гігантських догів, жахливих кішок і подібних до башт чоловіків та жінок іншого царства".


  • У повісті Дороти Тераковської "Мишка" мама щовечора читала донечці казку "Попелюшка", і тоді "...кілька разів на день дівчинка заходила до світлої кухні, і чекала. Сідала на низькому, м'яко застеленому табуреті, схожому на ослінчик із казки, призначеному спеціально для неї, і застигала непорушно на довгі хвилини..." - чекала фею.

  • В романі англійського письменника Уїлкі Коллінза "Місячний камінь" дворецький невпинно перечитував "Робінзона Крузо" Д. Дефо, ця книга давала йому відповіді на важливі запитання. За своє життя він зачитав до дірок 6 примірників "Робінзона Крузо", і в кінці книги господарі подарували йому сьомий.

  • Казки барда Бідла згадані в книзі "Гаррі Поттер і смертельні реліквії", а текст Казок про трьох братів навіть наводиться в сьомій книзі про Гаррі Поттера. Книга написана тією ж авторкою, Джоан Ролінґ.
Ролінґ Джоан - Казки барда Бідла скачать бесплатно

  •  У "Книжковому клубі Джейн Остен" письменниці Карен Джой Фаулер впродовж півроку п'ять жінок і один чоловік кожен місяць збираються, щоб обговорити черговий роман Джейн Остен.



  • В романі Роберта Луїса Стівенсона "Острів скарбів" один з піратів читав у дитинстві Біблію.


  •  Тоня Гліммердал, героїня книги Марії Парр, читала книгу Йоханни Спірі "Хайді, або Чарівна долина".

  • В романі Оскара Уайльда "Портрет Доріана Грея" Доріан  листав "Емалі й камеї" Теофіля Готьє : "Доріан приліг на кушетку і розкрив книгу. Це були "Емалі і камеї" Готьє в розкішному виданні на японському папері з гравюрами Жакмара".


  •   У сазі "Сутінки" Стефані Майєр героїня Белла захоплено читала "Буремний перевал" Емілі Бронте. 



А що читають літературні герої з вашої книжки?

Немає коментарів:

Дописати коментар