Яблука, запечені з медом
![](http://korysniporady.com.ua/wp-content/uploads/2014/11/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%96-%D1%8F%D0%B1%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0.jpg)
![](http://img-fotki.yandex.ru/get/9259/128154535.5b/0_faa9d_d16e2b40_XL.jpg)
- Ти, Карлсон, - відповів Малий.
І вони їли печені яблука, і сиділи біля вогню, а сутінки все густішали..."
(Астрід Ліндгрен "Малий та Карлсон, що живе на даху")
Торт із крихтами шоколаду
![](http://v.img.com.ua/b/600x500/b/14/d05b05257d95d4344d025ea07b29214b.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi73PXRqBtoDyRkR1ATO4-6ATaKYnt7JqAl4GJTZzCsg33S4f4ZgM5_6276Gm6PNWCtBi1rf9HjF7B2R3bswbvcCzpn3VgLP__VT0lkq4c-EQBZEXg-JCkg0JxRf2fJhWitN6M-Crrqnzg/s1600/HB_TonijaGlimmerdal_MariaParr_Teza_v_1_0_RGB_3D_x420px.gif)
Найсміливіша дівчинка Тоня, котрій навіть дали прізвисько "гроза Гліммердалу" - єдина дитина в маленькому норвезькому селі. Тоні десять років, у неї є снігокат і найкращий друг - старий Ґунвальд, який грає їй на скрипці, заготовляє найсмачніший у світі сік та пече торт із крихтами шоколаду.
(Марія Парр «Тоня Гліммердал»)
Абрикосове варення
![](http://ogo.ua/images/articles/1567/big/1437485900.jpg)
"Що може бути краще за полуничне варення? Хіба що абрикосове! Його можна додавати і до улюбленого морозива, і до ненависної вівсяної каші, а одна моя подруга Мар'яна навіть зізналась, що потайки від усіх їсть його ложкою прямісінько з банки."
Замок із печива
![](http://ogo.ua/images/articles/1567/big/1437485900.jpg)
![](http://umka.com/images/product/9122_l.jpg)
(В. Рутківський "Ганнуся")
Замок із печива
![](http://ladytech.ru/wp-content/uploads/2013/12/Candy-Kingdom-Castle-Gingerbread-2.jpg)
- А на десерт... - витримала паузу дівчинка. - Трам-пам - замок із печива!
- Цебто, торт, - поправив кухар.
- Замок! - наполягла Солька.
Справді казкове меню, - завважила мама Ната. - Урочисте!
"Коли почуття переливаються через вінця, заходжу в парк, підходжу до невеликої водойми з купою усміхнених качок та інших безстрашних пернатих, вмощуюся на землі, виймаю з сумки термос із
чаєм, сандвіч і плитку шоколаду, жмурюся від сонця, годую птахів,
що встигли мене обступити й пильно вглядаються в мою торбину,
п’ю чай і думаю: як добре, що ми наперед не знаємо, що з нами
буде далі. А то своїм невірством ще би зіпсували зародження див."
![О.Генрі. Останнiй листок. Оповiдання (1983) [djvu, pdf] | Оцифровано Гуртом](http://toloka.hurtom.com/photos/11122819354626681_f0_0.jpg)
«Це ж золоті сузір'я, підрум'янені на амброзійному вогні Епікура. Я б віддав два роки життя за рецепт приготування цих млинців. Ось навіщо я їздив до міс Лірайт, - говорить Джексон Птиця, - але мені не вдалося дізнатися його. Це старовинний рецепт, він зберігається в родині вже 75 років. Він передається з покоління в покоління, і стороннім його не повідомляють ».
(Оксана Лущевська, Лана Світанкова "Солька і кухар Тара-пата")
"Чарівний" шоколад
![](http://xn--80aqafcrtq.cc/img/8/2/1/82120.jpg)
![](http://j.livelib.ru/boocover/1000586974/o/b45c/Nad%D1%96jka_Gerb%D1%96sh__Tepl%D1%96_%D1%96stor%D1%96%D1%97_do_shokoladu.jpeg)
(оповідання "Лондон", Надійка Гербіш)
Млинці
![](http://img.4mama.com.ua/pictures/uploads/images/shutterstock_125244782.jpg)
![О.Генрі. Останнiй листок. Оповiдання (1983) [djvu, pdf] | Оцифровано Гуртом](http://toloka.hurtom.com/photos/11122819354626681_f0_0.jpg)
«Це ж золоті сузір'я, підрум'янені на амброзійному вогні Епікура. Я б віддав два роки життя за рецепт приготування цих млинців. Ось навіщо я їздив до міс Лірайт, - говорить Джексон Птиця, - але мені не вдалося дізнатися його. Це старовинний рецепт, він зберігається в родині вже 75 років. Він передається з покоління в покоління, і стороннім його не повідомляють ».
(з оповідання О'Генрі "Піміентські млинчики")
Треба йти ласувати))
ВідповістиВидалитиПриходьте, ми підберемо ще більше смачненьких книжок! (бо ви ж, мабуть, вже перепробували усі, що є вдома;)
Видалити