вівторок, 27 січня 2015 р.

Я зізнатись не боюся – краща від усіх бабуся!



Львівська обласна бібліотека для дітей розпочинає новий проект під назвою «Волонтерська агенція НББ-Невгамовні Бібліотечні Бабусі». Він передбачає читання книжок та розповідання казок маленьким читачам, надання допомоги під час виконання домашніх завдань, проведення майстер-класів з в’язання, вишивання та інші цікаві справи, якими планують займатися наші Невгамовні Бібліотечні Бабусі. Ця співпраця буде двосторонньою: бабусі допомагають дітям, а діти допоможуть бабусям: навчатимуть їх, як користуватися комп’ютером, використовувати всі функції мобільного телефону, спілкуватися по скайпу, писати електронні листи та ін. До речі, якщо ви досі не чули про проект, то ще не пізно приєднатися до роботи в агенції! 


   Бо хто ж знає онуків краще, ніж бабуся? Тому про  бабусь і написано стільки книжок - веселих, добрих! Насолоджуйтесь:
Міра Лобе «Бабуся на яблуні»


   До збірки увійшли повісті двох австрійских письменниць: Міри Лобе та Вери Ферри-Мікури. Повість "Бабуся на яблуні" розповідає про хлопчика, який вимріяв собі найкращу в світі бабусю. "Пригоди Кудлатика" - повість про песика, що загубився, але знайшов нову родину. "Дванадцятеро - не дюжина" - про те, як гарно й цікаво мати велику родину. "Валентин, що свистить у травнику" - про дивовижного чоловіка, який отримував все, що захоче, свиснувши. Зокрема й людей собі для спілкування.








Сашко Дерманський "Бабуся оголошує війну"


   Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе, коли підлий лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев'язує хустинку на кшталт бандани і оголошує негідникам війну!

Серія творів від Анне-Катрін Вестлі 


   Пустотливі та смішні повісті відомої в усьому світі норвезької письменниці Анне-Катрін Вестлі розповідають про сучасних дітей та їхню бабусю. Клопоти й комічні ситуації, що трапляються у великій родині, нікого не залишають байдужими. Ця книжка вчить дітей бути добрими, чуйними, вірними в дружбі й дарує справжнє задоволення від зустрічі з татом, мамою, бабусею та вісьмома дітьми, які живуть у лісовому будиночку. 

Галина Малик "Бабусина книжка"


   Це книга від двох ужгородських мисткинь – художниці Людмили Корж-Радько та письменниці Галини Малик. Написана і присвячена вона онучці авторки, Мішель, і в цих неримованих віршах багато бабусиної любові і ласки. Отож для кожної бабусі, яка збирається в гості до улюбленої онуки «Бабусина книжка» стане незамінним подарунком.

О. Демченко "Я люблю бабусю"

   Це видання допоможе дитині усвідомити такі важливі слова, як рідний дім, сім'я. Після того, як малюк відповість на виділені курсивом запитання, він зрозуміє, яке місце в родині займає він сам, і дізнається, що найголовніше у відносинах між людьми — любов та взаємна повага. Видання призначене для дітей від 2 до 6 років.

Оксана Думанська "Бабусина муштра:
 оповідки для маленьких та дорослих"

Бабусина муштра. Оповідки для маленьких та дорослих

   Перед Вами - книга, призначена для сімейного читання, добра та цікава історія про життя маленької дівчинки та її взаємини із бабусею. Як зізналась сама авторка, у головної героїні твору є реальний прототип – онучка Оксани Думанської. Письменниця перенесла на сторінки видання свій досвід спілкування із маленькою дівчинкою, яку вона намагається навчити усього, що знає та вміє сама. 

Олег Буцень "Солодкий дощ"


   До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966). Правда, Совість, Доброта — основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим. Бабусі з оповідань"Чому молоко стало смачним" та "Бабусині хитрощі" - мудрі, стримані, з великими серцями, сповненими любові.

Василь Сухомлинський "Всі добрі люди - одна сім'я"


   Чи це - ваша рідна бабуся, чи... просто бабуся, «...ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», — писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський.
Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти хороші вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.

Трейс Мороні "Бабусі й дідусі"


   Хто приголубить, утішить і розрадить, коли сумно, а якщо треба, то й угамує? Звісно, бабуся й дідусь! Книжки серії «Що я люблю» адресовано і дошкільнятам, і їхнім батькам. Якщо ви проводите зі своїми дітьми увесь вільний час, оточуючи їх любов'ю і турботою, цим ви допомагаєте їм виробити імунітет до непростих життєвих обставин, формуєте в них такі важливі якості, як упевненість у собі, доброзичливість, відкритий погляд на світ. На сторінках книжки автор ділиться своїм досвідом виховання у дітей позитивного ставлення до життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар