четвер, 11 грудня 2014 р.

Чи є життя на Марсі? 7 найкрутіших книг про космос

                                               
                                                           А ви знаєте, що
     
  • Планету Уран видно із Землі неозброєним оком. Уран — перша планета, яка була відкрита за допомогою телескопу. 
  • Якщо б вдалося Сатурн занурити у воду, то він би плавав на її поверхні. Середня щільність речовини Сатурна майже вдвічі менша щільності води. 
  • Перший космічний політ Юрія Гагаріна тривав рівно 1 годину 48 хвилин. 
  • Кожну добу на Землю падає близько 200 тисяч метеоритів.
   
   Надзвичайно багато цікавого та навіть вражаючого про космос ви дізнаєтеся, якщо звернетесь до бібліотекаря по такі книги:

Український космос
(К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009. - 45 с.)


   Упродовж тисячоліть астрономи вивчали безмежні простори Всесвіту, спостерігаючи за небом із Землі. Небачених успіхів астрономія досягла завдяки космонавтиці. Це грецьке слово означає «космічні польоти» (у багатьох країнах вживають термін «астронавтика» — зоряні польоти). Космонавтика вбирає в себе найпередовіші винаходи людства та сама прискорює розвиток науки і техніки.
    Серед прославлених творців ракетно-космічної техніки було і є багато українських фахівців. Прочитавши цю книжку, ви дізнаєтеся про вагомий внесок українців в освоєння Космосу. Серед головних і генеральних конструкторів було майже 20 українців. Завдяки нашим космічним геніям — Ю. Кондратюку, С. Корольову, В. Глушку, М. Янгелю, В. Челомею, Г. Лозино-Лозинському та іншим, ми маємо всі підстави пишатися українськими космічними досягненнями — колишніми і сьогоднішніми.


Космос : 333 відповіді для маленьких чомучок 
(К.: Арій, 2011. - 112 с.)





Куди сонце ховається вночі? 
Чому зірки не падають із неба? 
Що таке північне сяйво? Хто першим ступив на Місяць? У цій книзі допитливі читачі від 6 років знайдуть найбільш важливу інформацію про космос. Водночас вони відкриють для себе чимало цікавого й корисного про небесні тіла, дослідження космосу та космічні польоти.    Схеми й ілюстрації дозволять більше дізнатися про те, як виник Всесвіт, про сузір’я або майбутнє космічних польотів, а також допоможуть дійти суті деяких непростих питань.
У кінці книги подарунок читачам – інтерв’ю з астронавтом Райнхольдом Евальдом про його професію та життя на космічній орбіті.

Історія космічних досліджень 
(К.: Країна Мрій, 2011. - 104 с.)






   Люди в усі віки захоплено вдивлялись у зоряне небо. Воно вабило їх своєю загадковістю і нескінченністю. Вивчення Всесвіту триває з прадавніх часів, але навіть сьогодні ми знаємо про нього надзвичайно мало. Ця книжка — для тих, хто цікавиться астрономією, у ній ідеться про неймовірні відкриття, містяться відомості про дослідження планет Сонячної системи та їх супутників, комет, астероїдів, зірок, туманностей, безліч інших космічних об’єктів.
   Для дітей середнього і старшого шкільного віку та їхніх батьків.
Таємниці Всесвіту 
(Х.: Пелікан, 2008. - 192 с.)



   Як зародилося життя у Всесвіті та чи зустрінемо ми колись побратимів по розуму? Чи є в оточуючого нас світу початок та яким буде (і чи буде!) його кінець? Що ховається в зоряній безодні центра нашої Галактики? Як катастрофічно провалюються всередину себе застиглі зірки та які таємниці містять безодні викривленого простору чорних дір? Усі ці та інші найцікавіші питання сучасної астрономії розглядаються у пропонованій книзі, призначеній для школярів, вчителів та всіх допитливих читачів, котрі цікавляться сучасною картиною Всесвіту.


Железняк Г. В. Відкритий космос. Земля. Всесвіт 
(Х.: Фактор, 2007. - 192 с.)



   
   Третя книга серії відкриває шлях до дослідження космосу, розповідає про планети та супутники, зірки та комети, галактики та чорні діри, знайомить із феєричною красою далеких світів.


Порцевський К. О. Моя перша книга про космос 
(К.: Перо, 2008. – 96 с.)



   Книжка послідовно розповідає дітям про те, що таке Сонячна система, чому день змінюється ніччю, чому тепло влітку й холодно взимку, які існують зірки й галактики. Юні читачі дізнаються про астероїди, комети й метеорити. Особливу увагу приділено освоєнню космосу: першим досягненням людства на навколоземній орбіті, призначенню й роботі штучних супутників Землі, умовам життя й побуту космонавтів на космічних станціях.
Що таке Сонячна система? 
Чому день змінює ніч?
Чому з’являється і зникає серп Місяця? 
Як далеко зірки? 
Що таке комети та метеорити? Про все це дізнаєтесь на сторінках книги.


Атлас Космосу 
(Х.: Ранок, 2008. - 88 с.)


   Безліч відкриттів зможе зробити той, хто прочитає "Атлас космосу". Ця книга розповідає про те, що таке астрономія. Також ви побуваєте на планетах Сонячної системи, дізнаєтеся, що таке астероїди й метеорні тіла, зорі та галактики, чорні діри й туманності. Ви здійсните подорож космічним простором, довідаєтеся про досягнення космонавтики, про пошук позаземних цивілізацій і спроби встановлення контактів із ними.


Кросворд "Космос"

Немає коментарів:

Дописати коментар