четвер, 5 листопада 2015 р.

Генії серця: топ-3 книг про неповносправність очима підлітків


    У суспільстві здорову, сильну і красиву особу звикли вважати своєрідним еталоном людини розумної й досконалої. Але якщо ти людина з особливими потребами, то що тоді? Ми схильні замовчувати та оминати проблеми неповносправних людей, забуваючи, що вони  такі ж люди, як і ми. Чи є неповносправність даром? Що особливого мають ті, у яких немічне тіло? Відповіді на ці питання Ви знайдете, прочитавши наступні книги.


Радушинська, Оксана. Метелики в крижаних панцирах /  фото на обкл. Х. Штурмак. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 159 с.

   Це повість про дівчинку-підлітка, прикуту до інвалідного візка після автомобільної катастрофи, у якій загинули її батьки. Чи зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритися світові, перебуваючи у панцирі зі страху перед людським нерозумінням, перешіптуванням за спиною? Чи зможе довести усім довкола і насамперед собі, що найважливіше  людська гідність?


Бачинський, Андрій. 140 децибелів тиші / дизайн обкл. А. Бочко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 127 с. 

     В автомобільній аварії юний музикант Сергій втрачає не тільки батьків, сестричку, але й слух. Він мусить навчитися по-новому спілкуватися з ровесниками в інтернаті, подолати зневіру й відчай, аби важка втрата не вбила в ньому повністю бажання жити. А також  вирватися зі злочинного кола і врятувати названу сестру від лиха...


Матіяш, Дзвінка. Марта з вулиці Святого Миколая / худож. оформл. Н. Пастушенко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 233 с.

     Ця повість адресована підліткам. У ній розповідається історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних та друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату, про дружбу з неповносправною жінкою Поліною, прикутою до інвалідного візка, яка ні на мить не втрачає оптимізму та любові до життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар